29 / 04 / 2024

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı düzenlendi!

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı düzenlendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.



Türkiye'nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştayın açış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı yaptı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Kilistra için nitelikli bir adımın eşiğinde olunduğunu belirtti. 


DÜNYAYA TANITILACAK

 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S. Şenol Aydın, şehrin tarihi değerlerini ortaya çıkarmak için çalışma yürüttüklerini belirterek. "Kilistra gibi önemli bir değeri uluslararası gündeme taşımalıyız" dedi. Çalıştayda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Vali Vekili Fazlı Akgün de birer konuşma yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, doğal değerleriyle Konya'nın Kapadokya'sı olan Kilistra Vadisi'nde yapılacak planlamanın Gökyurt. 


Güneydere, Yeşildere, İlyasbaba, Hatunsaray, İnlice mahallelerini kapsaması düşünülüyor. Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı 1. Çalıştayı. bölgeye yapılacak uygulamaların hangi faaliyetleri kapsayacağını belirleyecek planın içeriğine katkı sağlayacak. 


Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokya'sı olmaya aday olan bir acık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi  Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi. 


Yeni Şafak


Geri Dön