02 / 05 / 2024

kim vali atayabilir

kim vali atayabilir

Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevlidir. Peki vali atamaları nasıl yapılır? Vali atamalarını kim yapar?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

AVM'lerin çalışma saatlerini kim belirleyecek?

Yeni AVM Yasası'na göre alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerini vali belirleyecek. Bu kararın özellikle Ege ve Akdeniz gibi turizm bölgelerinde artıya dönüşeceğini söyleyen sektör temsilcileri, "Çalışma saatleri esneklik kazanabilir" dedi..

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Vali Karaloğlu Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin inşaatını inceledi!

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nin yönetim kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri, arıtma tesisi ile ilgili gündemdeki konuları değerlendirildi.

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

kim vali atayabilir Haberi

kim vali atayabilir

Vali atamaları nasıl yapılır?

İl genel idaresinin başı ve merciisi olan valinin görev ve yetkileri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde lüzumu kadar teşkilat bulunuyor. 


Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanlarıdır. Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlarıdır. Bu teşkilat valinin emri altında bulunuyor.


Vali kimdir?

Madde 4 – İl genel idaresinin başı ve mercii validir. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde lüzumu kadar teşkilat bulunur. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanlarıdır. Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlarıdır. Bu teşkilat valinin emri altındadır.


Hakimler Kanunu ile İcra ve İflas Kanununda yazılı yargıç, Cumhuriyet savcısı ve yargıç sınıfında bulunanlarla bu kanunlarda yazılı adalet memurları, askeri birlikler, askeri...