18 / 05 / 2024

Kimler hibe yapamaz

Kimler hibe yapamaz

Hibe, Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesine bağış olarak ifade ediliyor. Peki, şartlı hibe nedir? Şartlı hibe nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

İŞKUR girişimciye 150 bin TL hibe desteği veriyor! İşte başvuru şartları...

İŞKUR kendi işini yapmak isteyen vatandaşlara hibe desteği verileceğini duyurdu. Peki, 150 TL hibe desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Esnaf ve sanatkarların birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirten Erdoğan, 5 bin ve 3 bin liralık ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kimler emlak vergisini daha az öder?

2015 yılı emlak vergisi ödeme dönemi 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Emlak vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahiplerinden bazıları emlak vergisini indirimli olarak ödeyebiliyor. Peki, kimler emlak vergisini daha az öder?

İdris Güllüce Çanakkale'ye çöp kamyonu, vidanjör ve itfaiye aracı hibe etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale’de ziyaret ettiği belediyelere çöp kamyonu, vidanjör ve itfaiye aracı hibe etti. Kentlerinde ilk kez bir bakan gördüklerini söyleyen Yeniceliler, Güllüce’ye yoğun ilgi gösterdi.

Emlak vergilerinden kimler muaf?

Gayrimenkullerin emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Kanunen meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, emlak vergilerinden kimler muaf?

Miras vergisi kimler öder?

Veraset ve intikal vergisi kanunu gereğince bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Peki, miras vergisi kimler öder?

Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Kentsel dönüşüm riskli binaların yıkılarak sağlam binaların inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapı kentsel dönüşüm ile nasıl yıkılır? Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Miras vergisinden kimler muaftır?

Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. Mirasçıların ise miras vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, miras vergisinden kimler muaftır?

Emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

Gayrimenkuller için Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi; Belediye Gelirleri Kanunu gereğince de çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

Kimler hibe yapamaz Haberi

Kimler hibe yapamaz

Şartlı hibe nedir?

Hibe, kelime anlamı olarak bağışlamak, karşılıksız vermek anlamlarına geliyor. Bir diğer ifade ile hibe; bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak tanımlanıyor.


Hibe; "Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesine bağıştır." Bağışlama hayatta olan kimseler arasında mülkiyetin tamamını veya bir kısmını hiçbir ivaz (karşılık gözetmeden) devredildiği tasarruftur.


Kimler hibe yapamaz?

18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamaz. Yine zihinsel özürlü kimseler bağış yapamazlar. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamazlar. Vasi vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamaz. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamaz. 

Küçük ve kısıtlılar temyiz kudretine sahip olmak kaydıyla reşit olmasa da kendisine yapılacak bağışı kabul edebilir. Ancak veli veya vasi küçük...