01 / 05 / 2024

kimlik bildirimi

kimlik bildirimi

Evlerde yaşayanların nüfus müdürlüklerine adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunup bulunmadıkları araştırılacak. Beyanda bulunmayanlara 420 TL ceza kesilecek. Genelgeye göre polis, kızlı-erkekli kalan öğrenci evlerine girmeyecek...

Konut kiralamada 'kimlik bildirimi' dönemi! Emniyet görevlileri denetimlere başladı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin uygulanan yeni düzenleme resmen başladı. Emniyet görevlileri yeni kurallara ilişkin denetimlere de başladı.

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Erdal Çelebi'den Bursalı emlakçılara günlük kiralık ev uyarısı!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, günübirlik kiralanan evlerde zorunlu olan kimlik bildirimi sistemine geçiş süreci için Bursalı emlakçıları uyardı.

Kayıt altına alınmayan günlük kiralık evlere büyük ceza!

Günübirlik ev kiralayanlara 678 sayılı KHK ile kimlik bildirimi zorunluluğu getirmesinin ardından, İzmirli işletmeler kayıt altına alınmak için başvurulara başladı.

Günlük kiralık evlerde flaş düzenleme!

OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile, günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası

Enerji kimlik belgesi fiyatları 2016!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği hükümlerine göre bazı istisnalar hariç tüm binalar için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi fiyatları 2016 ne kadar?

2017'ye kadar tüm binalar enerji kimlik belgesi alacak!

Apartmanların enerji kimlik belgesi alması için tanınan süre 2017'de doluyor. Bu belgeyi almak için binanın ısı kaybını önleyen mantolamanın yapılması şart. Bu ihtiyacı gören az sayıda banka 60-120 ay arasında vadelerle düşük faizli mantolama kredisi veriyor...

Tek-Art İnşaat'tan kar dağıtım işlemleri bildirimi!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. kar payı dağıtım işlemlerine ilişkin bildirimi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım satımı yapılamayacak!

Gayrimenkul brokeri Özkan Aydemir, 50 metrekare üzeri inşaat alanına sahip bütün binaların enerji kimlik belgesi olmadan alım ve satımının yapılamayacağını söyledi.

Konut alımında konuma değil kimlik belgesine bakılıyor!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, Artık ev alırken, satarken ya da kiralarken sadece konumuna, manzarasına, oda sayısına değil kimlik belgesine de bakılıyor." dedi.

Binalar için enerji kimlik belgesi uyarısı!

"Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği" kapsamında yeni binalar için enerji kimlik belgesi alınması zorunlu hale gelirken mevcut binaların ise 2017'ye kadar bu belgeyi alması gerekiyor.

İdealist GYO pay geri alım satım bildirimi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na pay geri alım satım bildirimi yayınladı. Bu bildirime göre şirketin İdealist GYO A.Ş.'deki payı yüzde 24 oldu.

Doğuş GYO genel kurul işlemlerine ilişkin bildirimi yayınladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda genel kurul işlemlerine ilişkin bildirimi yayınladı.

kimlik bildirimi Haberi

kimlik bildirimi

İçişleri Bakanlığı'nın il valiliklerine öğrenci eylemlerinin denetimine ilişkin göndereceği genelgenin detaylarına BUGÜN ulaştı. Evlerde yaşayanların nüfus müdürlüklerine adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunup bulunmadıkları araştırılacak. Beyanda bulunmayanlara 420 TL ceza kesilecek.


Öğrenci evlerinin denetimine ilişkin tartışmalar sürerken İçişleri Bakanlığının konuyla bildiriminde bulunmayan öğrencileri sıkı takibe alacak. Genelgeye göre polis, kızlı-erkekli kalan öğrenci evlerine girmeyecek. Polis merkezleri sorumluluk alanında yer alan ve adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunulmadığından şüphelenilen konutlara yönelik kontrol işlemlerine ağırlık verecek. Bildirimde bulunmadığı tespit edilen kişilerle ilgili tutanak tutulacak. Tutanaklar nüfus müdürlüklerine gönderilecek. 



20 GÜN SÜRE TANINIYOR 


Bu hafta Bakan Muammer Gülerin imzasıyla 81 il valisine gönderilecek genelgeye göre nüfus müdürlükleri, 20 iş günü içinde adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunmayan kişilere 420 TL idari para cezası kesecek. Örneğin bir evde 5...