30 / 04 / 2024

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.



Bugün Resmi Gazete'de  yayımlanan ve kimlik bildirme kanununun uygulanması ile ilgili yönetmelikte değişiklikler uygulanan yönetmelikle, yönetmeliğe "günübirlik kiralanan ev" tanımı eklendi.

Düzenlemeye göre, özel ya da resmi her türlü konaklama tesisleri ve işletmeler tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, kayıt ve belgeleri genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmekle sorumlu olacaklar. Bu veriler üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alınacak ve 5 sene süreyle muhafaza edilecek. Günübirlik kiralanan evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulunacak.

Yönetmelikle, daha önce yönetmelik ekinde yer alan, buralarda çalışanlara ait kimlik bildirim belgesi, işletici kimlik bildirim belgesi ve konutta kalanlara ait kimlik bildirim belgesi yürürlükten çıkarıldı.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!Sputnik News'te yer alan habere göre; öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenciler ve çalışanlarla ilgili bildirimler sorumlu işleticiler tarafından, 3 gün içinde genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanılarak elektronik ortamda da gerçekleşecek. Köy ve mahalle muhtarları sorumluluk bölgelerinde bulunan işyerleri tarafından elektronik ortamda yapılan bildirimleri talepleri halinde genel kolluk birimlerinden temin edecek. Elektronik ortamda bildirimde bulunmak isteyen iş yerlerinin sahibi ya da kanuni temsilcisi veya kiracısı tarafından sorumlu işleticilerinin kimlikleri örneğine uygun şekilde en yakın kolluk birimine bildirilecek. İşleticiler, kendilerine bu konuda verilen görev ve yükümlülükleri, kendi sorumlulukları altında yöneticilerine devredebilecekler. Bu durumda işletici ve yönetici müştereken sorumlu olacak.

Emekli ve memur Temmuz zammında son dakika! Yeni rakamlar netleşti! En düşük emekli ve memur maaşı kaç lira?

Asgari ücrette büyük müjde ay bitmeden geldi! Asgari ücrette son dakika toplantısı! Bu açıklama duyanı heyecanlandırdı!

Migros'tan Xiaomi Redmi Note 10S'ye dev indirim! Hemen alın! İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi...


Geri Dön