28 / 08 / 2024

kira akdi maddeleri

kira akdi maddeleri

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. İşte kira akdi örneği 2015...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Meclis'te ana gündem maddesi maaşlar ve kira! İşte tüm detaylar

Memur ve emekli maaşı düzenlemesi, anayasa değişikliği, kira artışlarında yüzde 25 sınırının uzatılması öncelikli gündem maddeleri arasında bulunuyor. 4 Temmuz’da açılacak TBMM’de bu düzenlemelerin torba yasa olarak ele alınacağı tahmin ediliyor.

Kira kontratı yapılırken nelere dikkat edilir?

Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek kira kontratı yapılırken dikkat edilmesi gereken maddeleri kaleme aldı. İşte o 13 madde...

Kira kontratı sözleşme maddeleri!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında imzalanıyor. Kontratta yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. Peki, kontrat nasıl yapılır? İşte kira kontratı sözleşme maddeleri 2015...

Kira sözleşmesi maddeleri!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile kiraya veren kimse arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kapsamında yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. İşte kira sözleşmesi maddeleri..

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kira akdi nasıl olmalıdır?

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira akdi nasıl olmalıdır?

Kira akdinde damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi ödenecek kağıtlar arasında yer alıyor. Kira akdi için ödenecek damga vergisi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. İşte kira akdinde damga vergisi 2015 oranları...

Kira akdi örneği 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. İşte kira akdi örneği 2015...

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi mülkün kiralama işlemi sırasında imzalanan kira akdi için vergi dairelerine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. İşte, kira kontratı damga vergisi 2015!

Mesken kira sözleşmesi örneği!

Noter huzurunda imzalanabilen mesken kira sözleşmesi, taraflar arasında da imzalanabiliyor. Peki mesken kiralamalarında imzalanması gereken kira sözleşmelerinin hangi maddeleri kapsaması gerekiyor? İşte mesken kira sözleşmesi örneği..

Borçlar Kanunu kira bedeli!

Borçlar Kanunu kira bedeli maddeleri ile göre kiracı aleyhine değişiklik yapılmaması gerektiği ve gerektiğinde kira bedeli tespit davasının açılabileceği açıklanıyor. İşte Borçlar Kanunu kira bedeli esasları...

kira akdi maddeleri Haberi

kira akdi maddeleri

Kira akdi örneği 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Bu akdin imzalanması ile kiralayan ve kiracı bazı hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. Ayrıca, kira akdi kapsamında kira aksi süresine ve kira akdinin ödeneceği tarihe ait bilgilere yer veriliyor.


Kira akdi örneği 2015..

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi


Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı...