10 / 09 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kira tespit davasında mutlaka bu maddeleri yazın!

Ev sahipleri dikkat! Kira tespit davasında mutlaka bu maddeleri yazın!

Kira bedelinin tespitinin dava yoluyla talep edilmesi kira tespit davası olarak adlandırılmakta. Avukatlar kira tespit davasında bazı kriterlere dikkat çekiyor. Peki  Kira tespit davasında hangi maddeler eklenmeli?



Kira bedelinin tespitinin dava yoluyla talep edilmesi kira tespit davası olarak adlandırılıyor.  Kira tespit davası sonucunda kurulan hüküm neticesinde taraflar arasındaki hukuki ilişkide bir değişiklik meydana gelmekte ve kira bedeli yeniden belirlenmenkte. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, kira tespit davasında hakşmde kanat uyandırma için kira parasını artıracak tüm nedenler ve çevredeki kira emsallerinin dosyaya sunulmasın gerektiğine vurgu yaptı. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, kira tespi davasında ev sahiplerini uyardı. İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

KİRA TESPİT DAVALARINDA HAKİMDE KANAAT UYANDIRMAK İÇİN KİRA PARASINI ARTIRACAK TÜM NEDENLER VE ÇEVREDEKİ KİRA EMSALLERİ DOSYAYA SUNULMALIDIR. 

Hak ve nesafet kuralları gereği kira bedeli belirlenirken dava konusu yer ile ayrı ayrı ( konumu, çevresi, niteliği, kullanım şekli, yüzölçümü, kira başlangıç tarihi, kira süreleri vb. ) kira parasına etki eden tüm nitelikleri karşılaştırılarak sonuca gidilmelidir.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, 2011/20309 Esas, 09/02/2012 Tarih, 2012/2939 Sayılı Karar
#evsahibi #kiracı #kiratespit #icrahukuk #avukat #hukuk #tahliye

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Düşük kira ödeyenler dikkat! Kira tespit davasında hap bilgiler ortaya çıktı!

Kira gelirini beyan etmeyen 700 bin mükellef Maliyeye takıldı!

Geri Dön