27 / 08 / 2024

kira akdi

kira akdi

Kira akdinin feshi nedir? Hangi durumlarda kira akdinin feshi gerçekleşir? Borçlar kanunun da belirlediği sınırlar ve maddeler dahilinde yer alan bu soruların cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kira akdi nasıl olmalıdır?

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira akdi nasıl olmalıdır?

Kira akdinde damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi ödenecek kağıtlar arasında yer alıyor. Kira akdi için ödenecek damga vergisi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. İşte kira akdinde damga vergisi 2015 oranları...

Kira akdi örneği 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira akdi imzalanıyor. Kira akdi kapsamında, kiralanan taşınmaz mala ve kiracılara ait bilgilere yer veriliyor. İşte kira akdi örneği 2015...

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi mülkün kiralama işlemi sırasında imzalanan kira akdi için vergi dairelerine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. İşte, kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira mukavelenamesi nedir?

Kira mukavelenamesi; kira sözleşmesi, kira kontratı veya kira akdi olarak da biliniyor. Peki mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira kira mukavelenamesi nedir? Kira mukavelenamesi nasıl yapılır?

Kira akdi ne demektir?

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kiralanan bir mülk üzerinden yararlanma ve kullanma hakkı veren, iki tarafa da borç yükleyen bir akittir. Kira akdi, yazılı veya sözlü olabilir..

Kira akdi feshi ihtarnamesi!

Kira akdinin feshinin mümkün olması için, mülk sahibinin kiracısına ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu ihtarname ile kira akdinin feshi isteniyor. Kira akdi feshi ihtarnamesi örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira akdi kaça ayrılır?

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kaça ayrılır, alt türleri nelerdir? Kaç çeşit kira akdi yapılabiliyor? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır?

Kira akdi kiracı ve kiralayanın anlaşamları halinde tapuya şerh ettirilir. Kira akdinin tapuya şerhi nedir? kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Sözlü kira akdinde tahliye!

Sözlü kira akdi, bilindiği üzere kiracı ve ev sahibi arasında sözleşme imzalanmadan yapılan kira anlaşmalarına deniyor. Peki sözlü kira akdinde tahliye nasıl yapılıyor? İşte yanıtı...

Kira akdi çeşitleri nelerdir?

Kira akdi çeşitleri nelerdir? Kaç şekilde kira akdi sağlanabiliyor, diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

kira akdi Haberi

kira akdi

Kira akdinin feshi yani diğer bir deyişle kira sözleşmesinin sona ermesi borçlar kanunun belirlediği bazı durumlarda ortaya çıkar. İsterseniz kira akdinin feshine sebep durumlara bir göz atalım.


Kira akdi ne zaman fesh edilir?


İlk durum sözleşmenin süresi dolmadan fesih yapılabilir. Şöyleki kiracı kendi isteğiyle evden çıkar. Fakat sözleşmeye ugun olarak çıkabilmesi için en az 2 ya da 3 hafta öncesinden bunu evsahibine tebliğ etmeli ve yerine başka bir kiracı bulmalıdır.


İkinci akid feshi ise kira ödenmesinde gecikme olduğu zaman yapılır. Eğer kiracı kira ya da aidat ödemelerini yapmıyorsa, evsahibi akdin feshedileceğini bildirir. Ancak ödeme hala yapılmıyorsa 30 günlük yasal süre sonrasında feshi herhangi bir ayın sonunda gerçekleştirebilir


Üçüncü akid feshi durumunda ise kiracının iflası sebebiyle feshin gerçekleştirilir. Kiracı iflasından dolayı gelecekteki kira ödemelerini...