03 / 05 / 2024

kira artış oranına itiraz

kira artış oranına itiraz

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahipleri kiracılarına sözleşmenin yenilenmesi halinde yıllık zam yapabiliyor. Peki, mal sahibinin size fazla zam yaptığını düşünelim. Bu durumda kira artışına itiraz edilir mi?

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat ayı kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2023 kira artış oranı ne kadar?

TÜİK ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Her açıklamanın ardından gözler kira artış oranına çevriliyor. Peki kira artış oranı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Şubat ayı kira artış oranı 2023! Şubat ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2023 Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Kira artış oranına dair sorular gündemde yer alıyor. Bu kapsamda Kira artış oranı açıklandı mı, 2023 Şubat ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2022 Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu?.

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Ev sahibi ve kiracıların gözü açıklanacak kira artış oranlarına çevrildi..

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

2022 Kira artış oranı: Kira sözleşmesi 5 seneyi aşanlar ne yapacak?

Bilindiği üzere kira artış oranları, kontratın yenileneceği aydan bir önceki aya ait enflasyon oranına göre hesaplanmakta. Buna göre bir vatandaş ve ev sahibi kira kontratını Eylül ayında yenileyecekse Temmuz ayı baz alınarak 12 aylık enflasyon ortalaması oranına göre kira artış oranı belirlenir.

2022 Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar? Temmuz ayı kira artış oranı kaç TL oldu?

Temmuz ayı kira artış oranı kiracılar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte merak edilen 2022 Temmuz ayı kira artış oranına dair detaylar!

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Yarın Haziran ayı kira artış oranının belirlenecek olması üzerine kiracılar ve ev sahipleri kiralarına en fazla ne kadar zam yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki, Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mart ayı kira artış oranı! Mart 2022 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının ardından mart ayı kira artış oranı belli oldu. 2022 yılı şubat ayı TÜFE rakamlarına göre hesaplanan mart ayı kira artış oranı, yüzde 25,98 olarak açıklandı.

Konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2019!

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen konuttaki kiracılara ne kadar zam geleceği açıklandı. İşte kira zam oranları ile konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2019 örneği...

kira artış oranına itiraz Haberi

kira artış oranına itiraz

Kira artışına itiraz edilir mi?

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahipleri kiracılarına sözleşmenin yenilenmesi halinde yıllık zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zam kuralı mesken ve işyerleri için farklılık gösteriyor.


İşyerindeki kiracıya 2020 yılına kadar istenilen oranda zam yapılırken, konuttaki kiracıya dönemin ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor.


Peki, mal sahibinin size fazla zam yaptığını düşünelim. Bu durumda kira artışına itiraz edilir mi? Kira artışına nasıl itiraz edilir?


Kira artışına itiraz..

Kiraya fazla zam yapılması halinde kiracılar kira bedelinin tespiti için dava açarak bu zamma itiraz edebiliyor.


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Bu dava taşınmazın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor.


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin...