03 / 05 / 2024

kira bankaya yatırma zorunluluğu

kira bankaya yatırma zorunluluğu

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. Peki meskenlerde kira bankaya yatırma sınırı ne kadar? Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Evini satmak isteyenlere uzman tavsiyesi: Ya indirim yapın ya da satmaktan vazgeçin!

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle parasını bankaya yatıranların sayısı artarken, bu durum gayrimenkul sektörünü olumsuz etkiliyor. Yatırım uzmanı Mert Başaran, ülkede mevduat faizlerinin arttığını belirterek, evini satmak isteyenlerin iki seçeneği olduğunu açıkladı.

Nisan 2024 vadeli mevduat faizi! 250 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor: İşte en yüksek mevduat faizi!

Vatandaşlar ellerindeki nakit birikimi bankaya yatırdıklarında ne kadar kazanç elde edeceklerini hesaplamak istiyor. İşte en yüksek mevduat faizi veren bankalar...

Mevduat faiz oranları 2024! Parasını bankaya yatıran 32 günde bu kadar kazanıyor! Banka mevduat faiz oranları 2024...

Banka mevduat faizi oranları 2024 açıklandı. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? İşte mevduat faiz oranları 2024...

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Birikim sahibi olan pek çok kişi, yükselen enflasyon oranlarına karşı koruma sağlamak ve getiri elde etmek amacı ile mevduat faiz oranlarını araştırmaya başladılar.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

500 bin TL ne kadar faiz getirir? Kesin kredi nasıl çıkar?

Elinde belli bir miktarda birikimi olan vatandaşlar bankaya yatırdıkları zaman yüzde kaç faiz getireceğini bilmek isterler. İşte 500 bin TL’si olan kişilerin yatıracakları bankaya göre alabilecekleri faiz oranları!

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Cebinizde 50 TL ve 200 TL varsa dikkatli bakın! Eğer bu hatayı bulursanız servetiniz olabilir!

Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir market işletmecisi, bankaya yatırdığı parayı kontrol ederken beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Geri gelen 200 TL'lik banknotun hatalı basıldığını fark eden işletmeci, bu durumdan oldukça memnun kaldı. Zira, son dönemde hatalı basım banknotların koleksiyone

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

kira bankaya yatırma zorunluluğu Haberi

kira bankaya yatırma zorunluluğu

Kira bankaya yatırma sınırı!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince meskenler için kira bankaya yatırma sınırı bulunuyor.


Bu sınırın altında aylık kira geliri elde eden kimseler, kira bedelini elden tahsil edebiliyor. Meskenlerde bankaya kira yatırma limiti 500 TL olup, bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin bankadan ödeme alması gerekiyor. Peki 500 TL üzerindeki kiralar bankadan ödenmezse ne olur?


Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Bankaya yatırılması gereken kiraların eski usulde olduğu gibi, bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi ceza kesilmesini gerektiriyor. 


500 lira ve üstündeki konut kira bedeli ödemelerinin elden ödendiğinin tespiti halinde, mal sahibine 250 liradan az olmamak üzere kira bedelinin...