07 / 05 / 2024

kira bedelinin peşin ödenmesi

kira bedelinin peşin ödenmesi

Taşınmaz kiralamalarında kiracıların sözleşmede belirlenen tarihte, belirlenen miktarda ödeme yapmaları gerekiyor. Peki kira ödemelerinin nasıl yapılması gerekiyor? Kira bedeli peşin mi ödenir?İşte kira ödemeleri..

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Peşin alınan kiraların beyanı 2017!

2016 yılında konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelir elde edenler vergi ödüyor. Peki, kira bedeli peşin alındıysa ne olur? Peşin alınan kiraların beyanı nasıl verilir?

Kira artışı için ihtarname örneği!

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin uzatılması halinde yeni kira döneminde kiraya belli oranlarda zam yapılıyor. Yeni kira bedelinin kiracıya bildirilmesi için ihtar gönderilebiliyor. İşte kira artışı için ihtarname örneği..

Kira bedelinin tespiti için dava açma süresi!

Gayrimenkul kiralayan kiracının ödediği kira bedeli, sözleşmenin yenilenmesi halinde zamlanıyor. Kiranın tespiti için dava da açılabiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti için dava açma süresi nedir?

Kira bedelinin tespiti için dilekçe!

Kiralamalarda yeniden belirlenen yeni kira bedeli, bir sene uygulanıyor. Kira bedelinin tespiti için bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte kira bedelinin tespiti için dilekçe örneği...

Kira peşin mi alınır?

Kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor. Peki, ödenen kira oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?

Kira artışı için enflasyon oranı nedir?

Taşınmaz malların kiralama süresinin yenilenmesi halinde kira bedelinin de yenilenmesi gerekiyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır? Kira artışı için enflasyon oranı nedir? İşte yanıtı..

Kira artışı için tefe tüfe oranları 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedeline ise yıllık kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde artış yapılabiliyor. İşte kira artışı için tefe tüfe oranları 2015...

Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruluyor. İşte kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği..

kira bedelinin peşin ödenmesi Haberi

kira bedelinin peşin ödenmesi

Kira bedeli peşin mi ödenir?

Kiracılık hukuku gereğince kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kiracının sözleşmede belirledikteri tarihte, belirlenen miktarda ödeme yapmaları gerekiyor.


Kimi kira sözleşmelerinde gelecek ay veya gelecek yıllara ait kira bedeli de ödeniyor. Peki, kira bedeli peşin mi ödenir? Kira bedeli ödemeleri nasıl yapılır?


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince 500 TL ve üzeri mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor.


Peşin kiralarda kira gelir vergisi..

Gelecek yıllara ait olup, peşin tahsil edilen kira bedelleri, ödemenin yapıldığı yılın değil, gelirin ilgili olduğu yılın hasılatı olarak kabul edilir.


Kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarıüzerinden % 20 oranında gelir vergisi...