27 / 07 / 2024

kira bedellerinin değer tespiti

kira bedellerinin değer tespiti

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğte yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor...

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında alınacak.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 3 gün sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 35 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Vergi dönemi için son bir hafta. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek. Peki kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Aydın konut fiyatları değer kazandı! 

Endeksa.com’un güncel verilerine göre Aydın’da konut fiyatları son 1 yılda %15.46 oranında değer kazandı. İl genelinde ortalama konut fiyatı 294.500 TL olarak belirlenirken, kiralık konutların birim kira değerinin 8.91 TL olduğu açıklandı.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek. 

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Kira bedellerinin yükselişi sürdürülebilir değil!

Birleşik Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kira bedellerinin toplam satışlar içindeki payının yükselişinin sürdürülebilir olmadığını söylüyor...

İşte İstanbul'un konut değer haritası!

İstanbul Raylı Sistem ve Metrobüs Hatları Konut Değer Haritası açıklandı. REIDIN; hat üzerindeki durakların çevresinde bulunan konutların satış ve kira değerleri ile birlikte, amortisman süreleri ve yıllık brüt getiri oranlarını ortaya çıkardı.

Esenyurt Akbatı AVM'nin kira değer tespiti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'ta yer alan Akbatı Alışveriş Merkezi'nin kira değer tespitini yayınladı.

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Safi değer artışı nasıl tespit edilir?

Gelir vergisi kanununa göre gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel sorumluluklar bulunuyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca “safi değer artışı” deniliyor. Peki, safi değer artışı nasıl tespit edilir?

Değer artış kazancının vergilendirilmesi!

Bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte değer artış kazancının vergilendirilmesi..

kira bedellerinin değer tespiti Haberi

kira bedellerinin değer tespiti

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar!

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğ kapsamında yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor.


Gayrimenkullerin Değerlemesine İlişkin Esaslar..


Değerleme gerektiren işlemler

MADDE 28 – (1) Fonlar, aşağıda sayılan işlemler için işleme konu olan varlıkların ve hakların rayiç değerlerini ve rayiç kira bedellerini tespit ettirmekle yükümlüdürler.


a) Portföyde yer alan gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların satımı, bunların niteliğinin veya cinsinin değiştirilmesi veya portföye gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların alımı,


b) Portföyde yer alan gayrimenkullerin kiraya verilmesi,


c) Kiraya verilmek üzere gayrimenkul kiralanması,


ç) Portföyde yer alan gayrimenkullerden kiraya verilenlerin kira sözleşmelerinin yenilenmesi veya uzatılması,


d) Gayrimenkul ipoteği tesis edilmesi,


e) Portföye Kurulca değerleme yaptırılması uygun görülecek diğer varlıkların dâhil edilmesi ve portföyden çıkarılması,


f)...