04 / 05 / 2024

kira borcunu ödemeyen kiracıya ihtarname örneği

kira borcunu ödemeyen kiracıya ihtarname örneği

Kiracı kira bedelini ödemezse kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kira ödemeyen kiracıya ihtarname örneği..

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Kira ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük problemlerden biri olan kira ödemeleri zamanla can sıkıcı bir hal alabiliyor. Peki ev sahipleri kirasını ödemeyen kiracı için ne yapabilir. Büyüksivas Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Çayır bugünkü köşe yazısında kira ödemelerini kaleme aldı.

Kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, köşe yazısında kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılmalı sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kirasını 1 senedir ödemeyen eski futbolcu Suat Kaya mahkemelik oldu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Kaya'nın başı bir süredir kira nedeniyle dertte. Ankara Ulus'taki evinin kirasını 2020 yılının Nisan ayından beri ödemeyen Kaya ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. 

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

İki yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla İstanbul Kemerburgaz’da oturduğu evden tahliyesine karar verilen oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli ile ev sahibi olan iş insanı Yusuf Araz arasında süren davada yeni bir gelişme yaşandı.

Kenan Sofuoğlu kiracısına haciz gönderdi iddiası!

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya Serdivan'da sahibi olduğu iş yerini kiralayan ve Kovid-19 sebebiyle biriken 15 bin 555 TL kira borcunu ödeyemeyen A.K. adlı kadının iş yerindeki eşyalarına haciz koydurdu. 

Defne Samyeli'ne büyük şok! Evinden çıkarılacak!

İşadamı Yusuf Araz, 2 yıl boyunca kira borcunu ödemediğini iddia ederek haciz işlemi başlattığı Defne Samyeli’ye açtığı tahliye ve alacak davasını kazandı. Mahkeme tarafından Samyeli’nin 2 yıldır oturduğu evi tahliye etmesine karar verdi.

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

kira borcunu ödemeyen kiracıya ihtarname örneği Haberi

kira borcunu ödemeyen kiracıya ihtarname örneği

Kira ödemeyen kiracıya ihtarname örneği!

Kiracı ve mal sahibi haklarının yer aldığı Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. 


Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Kira ödemeyen kiracıya gönderilecek ihtarname örneği şu şekilde;


İHTARNAME ÖRNEĞİ

İHTAR EDEN    : Adı ve Soyadı (T.C. Kimlik No)

VEKİLİ   : Avukat Adı ve Soyadı

Adres 


KARŞI TARAF   : Adı ve Soyadı (T.C. Kimlik No)

Adres 

KONU    : Kira bedelinin ödenmesi ihtarı

AÇIKLAMALAR   :


1- Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı...