06 / 05 / 2024

kira borcunun ödenmemesi

kira borcunun ödenmemesi

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor. Peki, kirada temerrüt nedir?

Kiracıya ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Bu anlaşmazlıkların en önemlisi ise kira bedelinin ödenmemesi oluyor. Bu gibi durumlarda ev sahipleri kiracısına ihtarname çekebiliyor. Peki, kiracıya ihtarname nasıl çekilir? İşte tüm detaylar...

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Kira ödemelerine ‘pandemi’ ayarı!

Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ve zor durumda kalan işletmeler için kira düzenlemesi yapılacak. Faaliyetlerine ara verilen işyerlerinin kiralarının, kapalı kaldıkları süre boyunca ödenmemesi önerisi verildi. 

Salgın kiracıları vurdu! İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var!

Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Resolution Foundation tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de Ocak 2021 tarihi itibarıyla 750 bin ailenin kira borcunun olduğu belirtildi.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Kira anlaşmazlıklarında çözüm: Arabuluculuk!

Koronavirüs salgını sürecinde ödenemeyen kiralar gündeme oturdu. Virüs sebebiyle kiraların ödenmemesi ya da ertelenmesi konuları konuşuldu. Arabulucu Umut Metin, virüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarının Haziran'da mahkemelerde görüleceğini belirtti...

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Ev kira vergisi vermemenin cezası 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor. Verginin ödenmemesi halinde birtakım cezalar uygulanıyor. Peki, ev kira vergisi vermemenin cezası 2016 nedir?

Kira borcu için ihtarname örneği!

Kiracı, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Aksi halde mal sahibinden aldığı ihtarlar tahliyesine neden olabiliyor. İşte borcun ödenmemesi halinde gönderilecek kira borcu için ihtarname örneği..

Kira borcunun ödenmesi ihtarı!

Kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira bedelinin ödenmemesi halinde mal sahibi sözleşmeyi feshedebiliyor. Ancak bu fesih işleminden önce kiracıya kira borcunun ödenmesi ihtarı gönderebiliyor..

kira borcunun ödenmemesi Haberi

kira borcunun ödenmemesi

Kirada temerrüt nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor.


Kiracının kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ödememesi halinde, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip ödeme yapmasını aksi takdirde tahliyesini isteyeceğini bildirebiliyor. 


Kirada temerrüt; kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Kiracının temerrüdü

MADDE 315- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen...