02 / 05 / 2024

kira depozitosu 2015

kira depozitosu 2015

'Depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba yatırılıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor.'

2015 kira depozitosu ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında yaptığınız anlaşmaya istinaden bir kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesini de yapmanız gerekiyor. Peki, 2015 kira depozitosu ne kadar?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Esentepe, en yüksek ofis kira değerine sahip bölge oldu!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam ederken, kira değerlerindeki azalışta hızlanma gözlemlendi.

Konut kira depozitosu 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi kiracı eve taşınmadan önce ilk ayın kirasını ve depozito bedelini talep edebiliyor. Depozito mal sahibinin istediği miktarda olamıyor. Peki, konut kira depozitosu 2016 ne kadar?

İşyeri kira depozitosu 2016!

İşyeri kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, 2016 yılında işyeri kira depozitosu ne kadar? İşte işyeri kira depozitosu 2016..

kira depozitosu 2015 Haberi

kira depozitosu 2015

EŞİM ve ben memuruz, Yenimahalle'de bir ev kiralamayı düşünüyoruz. Ev sahibi, depozito olarak iki aylık kira parasını peşin istiyor. 'Bunu sözleşmeye yazalım, İlk kira Üe birlikte üç aylık kira ödeyeceksiniz' diyor. Bu konuda birçok değişiklik oluyor, ama nasıl yapacağız? Hem bizi hem de okurları bilgilendirirseniz memnun oluruz. 

Acar K. 


-Acar bey, depozito olarak tabir edilen, kira teminatı üç aylık kira bedelini aşamaz. Bununla birlikte depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba ya tınlıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor. Bankada açılan hesaba yatırılan depozito bedeline faiz de işletilebiliyor, bu faizler kiracının oluyor. Tavsiyem, kanunlardaki yeni düzenlemelere göre hareket etmenizdir. Hayırlı olsun. 


ÖĞRENCİLER KİRAMI ÖDEMEDEN GİTTİ 

Bundan birkaç yıl önce, evimi öğrencilere kiraya vermiştim. Bu öğrenciler kira bedelim ödemeden...