04 / 05 / 2024

kira depozitosunun iadesi

kira depozitosunun iadesi

Türk Borçlar Kanunu'nun 342. maddesine göre, kiralama işlemlerinde kiracıdan güvence vermesi isteniyor. Kanun hükümlerine göre kiracının güvence vermesi hususunda kiracıdan alınan kira depozitosu nedir? İşte yanıtı...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

Hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir?

Taşınmaz mallar kiraya verildiğinde alınan net kira miktarı önem arz ediyor. Taşınmaz sahibi, mahsup edilen tutarın ya vergi iadesini alıyor ya da daha düşük vergi ödüyor. Peki hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir? diyorsanız işte yanıtı...

Kira geliri 36 bin TL olan vergi iadesi alacak!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin Taş, bugünkü köşesinde "kira gelirinin vergisi ve indirimi nasıl hesaplanır" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar...

İşyeri kira vergisinde kim ne kadar iade alacak?

İşyerini kiraya verdiğinde alınan net kira önemli. Mülk sahibi, işletmenin ödediği verginin yükünü hissetmez. Mülk sahibi mahsup sonucu ya vergi iadesi alır ya da daha düşük vergi öder. Peki ne kadar iade alabilirsiniz, hepsi bugünkü yazımızda...

Lojman yakıt bedeli iadesi!

2016 yılında kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, lojman yakıt bedelinin kiradan yüksek olması halinde lojman yakıt bedeli iade edilir mi? Lojman yakıt bedeli iadesi esasları..

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

İşyeri kira geliri beyan eden üste para alacak!

İşyeri kira geliri 27 bin liranın üzerinde olanlar beyanname vermek zorundalar. 25 Mart akşamına kadar vaktiniz var. Ancak her beyanname veren vergi ödemeyecek, hatta bazıları üstüne vergi iadesi alacaklar.

3 bin 300 TL‘den fazla kira alan beyanname verecek!

Yılda 3.300 liranın üzerinde kira geliri elde edenler 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorunda. Fakat istisnalar da var. Bu yazıyı okuyanlar bırakın vergi vermeyi üzerinde vergi iadesi bile alabilirler...

kira depozitosunun iadesi Haberi

kira depozitosunun iadesi

Kira depozitosu nedir?

Bir ev kiralamak istediğinizi düşünelim. Bu durumda eve ilk girişinizde kira bedelinin yanı sıra ödemeniz gereken bir de kira depozitosu bulunuyor. Peki söz konusu kira depozitosu nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira depozitosu, Yeni Kiracılar Yasasına göre, vadeli hesaba yatırılan ve faizi kiracının olan güvence parası olarak karşımıza çıkıyor. En fazla 3 kira parası kadar alınabilinen depozito, sözleşmenin bitmesi halinde ve ev ile ilgili bir problemin yaşanmaması halinde kiracıya geri ödeniyor.


Kira depozitosunun iadesi..

Yani, kira bitiminde son ay kira ödenmediyse; evde boya ve tadilat gibi masraflar karşılanmadıysa, söz konusu mastaflar eve girerken verilen kira depozitosundan düşülüyor. Kira depozitosu ile ilgili yasal hükümler Türk Borçlar Kanunu kapsamında, 342. maddede düzenleniyor.


Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence...