07 / 05 / 2024

kira enflasyon rakamları

kira enflasyon rakamları

Kira enflasyon oranı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Söz konusu rakamlar, açıklanan Üretici Fiyat Endeksi kapsamında yer alıyor. İşte kira enflasyon oranları 2014 Ekim..

Kira enflasyon oranları açıklandı mı?

Kira Kanunu gereğince mesken kiralamalarında yeni dönemin kira zammı için yapılacak hesaplamada üretici fiyat endeksi oranlarının kullanılması gerekiyor. Peki, yeni kira enflasyon oranları açıklandı mı?

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Mart 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve emekli maaşlarından tutun da gıda, tüketim gibi pek çok ürünün fiyatını da etkileyen Mart 2024'e ilişkin enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika Mart 2024 TEFE TÜFE rakamları...

Şubat 2024 enflasyon rakamları açıklandı, hesap kitap yapıldı! Emekliye işte tam bu kadar zam cepte!

Şubat 2024 enflasyon rakamları bu sabah TÜİK tarafından açıklandı, merakla beklenen rakamların açıklanmasından sonra hesap kitap yapıldı. Peki emeklilerin iki aylık zam oranı kaç oldu?

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Şubat ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Ocak 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ocak ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Aralık 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Aralık ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları...

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Kasım 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merak ettiği Kasım ayı enflasyon rakamları az önce TÜİK tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları...

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

kira enflasyon rakamları Haberi

kira enflasyon rakamları

Kira enflasyon oranları 2014 Ekim!

Kira enflasyon oranı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Söz konusu rakamlar, açıklanan Üretici Fiyat Endeksi kapsamında yer alıyor.


ÜFE oranlarından olan bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kira hesaplamalarında kullanılıyor. TÜİK verileri, bir ay geriden açıklıyor.


Buna göre Eylül ayı verileri, Ekim ayında açıklanıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre bu ay kirada en fazla yüzde 9,98 oranında zam yapılabiliyor. TÜİK tarafından hazırlanan enflasyon bülteni aşağıda yer alıyor:


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,85 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %0,85, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,24, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,84 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,84 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir...