03 / 05 / 2024

kira gelir damga vergisi oranı

kira gelir damga vergisi oranı

2014 yılına ait kira geliri damga vergisi oranı, 30 Aralık 2013 tarihinde 28867 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte kira geliri damga vergisi...

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira vergisinde damga vergisi oranı 2015!

Kira gelir vergisinde ödenecek kalemler arasında damga vergisi de bulunuyor. Bu vergi, verilen beyanname için ödeniyor. Peki, kira vergisinde damga vergisi oranı 2015 ne kadar?

Kira gelir vergisi damga vergisi 2015!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi olup, kira gelir beyannamesi için de alınıyor. İşte kira gelir vergisi damga vergisi 2015 bedeli..

Emekliler kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi ile elde edilen gelir için ödeniyor. Peki, emekliler kira gelir vergisi öder mi? Emekli vergiden muaf olur mu?

Kira gelir vergisinin internetten ödenmesi mümkün mü?

Kira gelir vergisi ödemeleri ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde vergi dairesine ödeniyor. Peki, kira gelir vergisinin internetten ödenmesi mümkün mü?

Kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2015 ne kadardır?

Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart 2015...

Kira gelir vergisinde zarar doğması hali!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinde zarar doğması halinde hesap nasıl

Kira gelir vergisi kanunu!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak kira gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi kanunu..

Kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi, taşınmaz kiralamalarından elde edilen kazanç için belli bir sürede beyan veriliyor. Beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda pişmanlık dilekçesi ile beyanname verilebilir. Peki, kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi ne zaman veril

Kira gelir beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri ve ilk taksit ödemelerini 31 Mart'a kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

kira gelir damga vergisi oranı Haberi

kira gelir damga vergisi oranı

Kira gelirinde damga vergisi oranı 2014!

2014 yılına ait kira geliri damga vergisi oranı, 30 Aralık 2013 tarihinde 28867 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ


(SERİ NO: 57)

488 sayılı Damga Vergisi Kanununun(1) mükerrer 30 uncu maddesinin birinci fıkrasında, "...Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan maktu vergiler (Maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. Bu suretle hesaplanan vergi tutarlarının 10 Yeni Kuruşa kadarki kesirleri dikkate alınmaz.", 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında ise, "Kağıtların Damga Vergisi bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı nispet veya miktarlarda alınır. Şu kadar ki her bir kağıt...