25 / 11 / 2024

kira gelir indirimi

kira gelir indirimi

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü köşesinde ''kira gelirlerinden kredi faizinin indirilmesi'' konusunu ele aldı. İşte, Bumin Doğrusöz'ün yazısı...

Kira gelir vergisi indirimi!

Kira gelir vergisi ödemekle yükümlü mükellefler, Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesi uyarınca bazı koşullarda indirim konusu oluşabiliyor. Kira gelir vergisi indirimi koşulları nelerdir? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Kira gelirine uygulanacak indirimler!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefleri, kira gelirine bazı indirimlerden faydalanabiliyor. Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler arasında, şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri yer alıyor...

Kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek ya da götürü gider yöntemi seçilerek vergide indirim yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018 ne kadardır?

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018!

2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Torba Yasa ile kira gelir vergisi götürü gider uygulaması değişmişti. Peki, kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018 ne kadar oldu?

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, siz de "Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira beyannameleri 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün...

Kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergilendirme belli koşullarda yapılıyor. Peki, 2015 yılında kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

Kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Mesken veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için vergi ödüyor. Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren mal sahipleri, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor...

Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiyi istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenker ödüyor. Peki, ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için bazı koşullarda ödeniyor. Vergiyi her kira geliri olan ödemiyor. Peki, kira gelir vergisinden kimler muaftır? Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira gelir vergisi ödeme ayları!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisinin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme ayları...

kira gelir indirimi Haberi

kira gelir indirimi

Günümüzde konut ediniminde yaygın olan yöntem, kredi ile satın almak şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Hele kredi vadelerinin uzunluğu, zaman zaman faiz oranlarındaki düşme, adeta yöntemin teşviki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yolla konut alanların bir bölümü, konutu kendisi için kullanmakla birlikte, bir bölümü de kredinin geri ödenmesine katkısını dikkate alarak kiraya vermeyi tercih etmektedir. Tasarruf veya spekülatif amaçlı konut edinenlerin büyük bölümü ise kredi ile aldığı konutu kiraya vermektedir.


Bu şekilde edinilen konutların kiraya verilmesi halinde, ödenen kredi faizlerinin ve kredinin dövizle alınması halinde ödenen kur farklarının, kira gelirinden indirilip indirilemeyeceğini bu yazımızda irdelemek istiyoruz.


Konumuza ilişkin olarak Gelir Vergisi Kanunu'nun 72. maddesinde, "Gayrimenkul sermaye iratlarında, gayrisafi hâsılat, 70'inci maddede yazılı mal ve hakların kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde o yıla veya...