14 / 05 / 2024

kira geliri 500 tl

kira geliri 500 tl

Kira geliri elde eden taşınmaz sahiplerinin elde ettiği gelirin "kira bedeli vergi sınırı" nın üzerinde olması halinde beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte kira geliri 500 TL üstünde olanların yapması gerekenler..

Kira geliri 500 TL altında olanlar!

Meskenini kiraya veren ev sahiplerinin elde ettiği kira geliri 500 TL altında olanlar halinde kira vergisinden muaf oluyor. Ayrıca, kira gelirinin bankadan alınması gibi bir zorunluluk bulunmuyor...

Kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince belli bir sınırının üstüne konut kira geliri elde eden kimselerin kira beyanında bulunması gerekiyor. Peki, kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Kira geliri 9 bin 500 lirayı aşanlar hemen baksın! Tek tek açıklandı! Bu tarihe kadar yapmak zorunlu! 

Kira geliri 9 bin 500 lirayı aşanlar hemen baksın! Tek tek açıklandı! Bu tarihe kadar yapmak zorunlu! 

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

Hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017!

2017'de hem konut hem işyeri kira geliri olanlar nasıl vergilendirilecek? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017..

Mesken kira geliri olanlar için önemli detaylar!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan nedim Türkmen bugünkü yazısında mesken kira geliri olanlar için bilgiler verdi. İşte o haber...

İşte kira geliri elde etmenin püf noktaları!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Metin Taş bugünkü yazısında kira geliri elde etmenin püf noktalarını anlattı. İşte o yazı...

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Vakıflar'ın kira geliri 480 milyon lirayı aştı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde, toplam 481 milyon 47 bin 521 lira kira geliri elde edildi" dedi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

kira geliri 500 tl Haberi

kira geliri 500 tl

Kira geliri 500 TL üstünde olanlar!

Kira geliri elde eden taşınmaz sahiplerinin elde ettiği gelirin "kira bedeli vergi sınırı" nın üzerinde olması halinde beyanda bulunmaları gerekiyor. Ayrıca bu bedelin üzerinde gelir elde edenlerin, kira geliri ödemelerini banka aracılığı ile almaları gerekiyor. 


268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince, mesken kiralamalarında kira bedeli banka sınırı 500 TL olup, bu bedelin altında gelir elde edenler, ödemeyi banka üzerinden almak zorunda değiller.


Ancak 500 TL ve üzeri mesken kira geliri elde eden kimselerin kira bedelini banka üzerinden alması ve kira gelir vergisi dönemlerinde beyanda bulunmaları gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Konut Kira gelirlerinin 500 TL ve üzerinde olması halinde 01.11.2008 tarihinden itibaren bu kiralar  Banka veya PTT’den Tahsil ediliyor; Elden tahsil edilmesi halinde ise cezai...