04 / 05 / 2024

kira geliri nedir

kira geliri nedir

Hangi mallar kira gelirine konu oluyor? Kira gelirine konu olan mal ve haklar nelerdir, diye soruyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ev ve işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira gelir vergisinde belirlenen sınırın üstündeki gelirler için beyan vererek ödeme yapılıyor. Ancak kira geliri olanlar bazı hallerde vergi ödemeyebiliyor. Peki, kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

kira geliri nedir Haberi

kira geliri nedir

Kira gelirine konu olan mal ve haklar!

Kira geliri; Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade edilip ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutulan vergiyi ifade ediyor.


Kira geliri kapsamındaki mal ve haklar mal ve haklar, Gelir Vergisi Kanununun 70. maddesinde sıralanıyor. Gelir Vergisi Kanununun 70. maddesi aşağıda yer alıyor.


Kira gelirine konu olan mal ve haklar..

* Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

* Voli mahalleri ve dalyanlar,

* Gayrimenkullerin, ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı, demirbaş eşyası ve döşemeleri,

* Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

* Arama, işletme ve imtiyaz...