27 / 07 / 2024

Kira gelirindeki düşüşün sebepleri

Kira gelirindeki düşüşün sebepleri

Toplam gelir içindeki kira payı düşüş eğilimine girdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. Benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi...

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Kentsel dönüşüm kira yardımında uygulama değişikliği!

Bizim Kocaeli Gazetesi'nden Berk Aksoy bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm kapsamında kat malikinin kira yardımı alması hakkında uygulama değişikliğini anlattı. İşte o yazı:

Bakanlık dönüşüm için 811 milyon TL kira yardımı yaptı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı, ilgili idarelere ise 499 milyon 503 bin 522 lira kaynak sağladı.

Bakanlık kentsel dönüşüm için 811 milyon kira yardımı yaptı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı, ilgili idarelere ise 499 milyon 503 bin 522 lira kaynak sağladı.

Kentsel dönüşümde 811 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine ödenen kira yardımı 811 milyon, ilgili idarelere sağlanan kaynak ise 500 milyon liraya ulaştı.

Yalova'daki dönüşümde kira yardım şartları yenilendi!

Yalova Çevre ve Şehircilik il Müdürü Osman Ulukaya, kentsel dönüşümde vatandaşlara verilecek kira yardımlarıyla ilgili şartların yeniden düzenlendiğini belirterek yeni düzenlemeyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli binasını yıkılan hak sahiplerine bazı destekler yapılıyor. Bu desteklerin başında, kira yardımı yer alıyor. İşte kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015..

Konya'daki kentsel dönüşüm kira fiyatlarını etkiledi!

Konya’da artan kira fiyatlarından dolayı vatandaşlar ev bulmakta güçlük çekiyor. Şehirde kiralık ev krizi yaşandığını dile getiren emlakçılar, kira yükselişini Suriyeli mültecilere ve kentsel dönüşüme bağladı.

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine kira yardımı yapılabilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen binaların maliklerine, kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Köysel dönüşümde kira yardımı!

Köy yerleşim alanları ve diğer kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoğunun güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılması için köysel dönüşüm projeleri uygulanıyor. Peki, köysel dönüşümde kira yardımı alınır mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru süresi!

Ev ve işyerinin bulunduğu binası riskli olan hak sahipleri devletin sunduğu finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru süresi nedir?

Kira gelirindeki düşüşün sebepleri Haberi

Kira gelirindeki düşüşün sebepleri

Toplam gelir içindeki kira payı düşüş eğilimine girdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. Benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi.

TÜİK’in son açıkladığı ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 verileri’ kira gelirlerinin düştüğünü gösterdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. bugün'ün haberine göre benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi.

3 yıl içinde her 100 lira en alt gelir olarak adlandırılan ilk 20'de 40, 2'nci 20'de 70, 3'üncü 20'de 20, 4'üncü 20'de 50 kuruş, en üst gelir seviyesi olarak adlandırılan son 20'de ise 1 lira 30 kuruş eridi.

BİRÇOK NEDENİ VAR

Düşüşün nedenleri ilgili kişiler tarafından farklı gerekçelerle açıklandı. Müteahhitler düşüşün en...