01 / 05 / 2024

Kira gelirleri vergisi muafmı

Kira gelirleri vergisi muafmı

Maliye Bakanlığı'nın Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. Gelecek yıl kira gelirleri için uygulanacak istisna tutarı 2015 takvim yılında elde edilen gelirler için 3 bin 600 lira olarak tespit edildi.

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira gelir vergisi beyanname verme sürecinde 1 hafta geride kaldı. Peki, 26 Mart akşamına kadar hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira gelir vergisi 2018 ne zaman?

2017 yılı içerisinde edinilen gayrimenkul gelirleri için 2018'de kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi 2018 ne zaman ödenecek?

Konut kira gelir vergisi rehberi 2017!

2017 kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, hangi konut sahipleri kira gelirleri için vergi ödeyecek? İşte konut kira gelir vergisi rehberi 2017..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gayrimenkul kira gelirleri için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde ilk taksit dönemi sona eriyor. 31 Mart'ta bitecek kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

2016 kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 800 TL oldu!

Mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2016 takvim yılında elde edilen gelirler için 3 bin 800 lira olacak. Maliye Bakanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 16 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için son 16 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi nerelere yatırılır?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nerelere yatırılır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Bir sene içerisinde elde edilen gayrimenkul kira gelirleri, bir sonraki sene vergiye tabi tutuluyor. İkinci taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisi sorgulama!

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte kira gelir vergisi sorgulama işlemleri..

Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri 2015 yılı içerisinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapıldı. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelirleri vergisi muafmı Haberi

Kira gelirleri vergisi muafmı

Gelecek yıl için yüzde 10,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı kapsamında, maktu had ve tutarlar ile bir kısım menkul kıymetlerden elde edilen menkul sermaye iradının beyanında dikkate alınacak indirim oranları belirlendi. Maliye Bakanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi gazete'de yayımlandı.


Buna göre, Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2015 takvim yılında elde edilen gelirler için 3 bin 600 lira olarak tespit edildi.


İşverenlerce işyeri veya işyerinin müştemilatı dışında kalan yerlerde hizmet erbabına yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılında uygulanmak üzere 13 lira olarak belirlendi.


Engellilik indirimi tutarları, gelecek yıl uygulanmak üzere birinci derece engelliler için 880 lira, ikinci derece engelliler için 440 lira, üçüncü derece engelliler için 200 lira olarak...