07 / 05 / 2024

kira göçü

kira göçü

Tatil cenneti Bodrum'da kiralar yüzde 300'ün üzerinde arttı. Yaz sezonunda yıllık kiralık ev bulmanın imkansız hale geldiği ilçede kiralar 6 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiyor.

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Kira göçü emlak sektörünü dönüştürüyor! İkinci kademe şehirler de hareketlenecek!

Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “2023 Gayrimenkul Trendleri” raporunda, Kovid-19 salgınıyla başlayan ve barınma maliyetlerinin yükselmesiyle devam eden zorunlu kira göçünün, ikinci kademe şehirlerdeki emlak piyasasını önümüzdeki beş sene içinde geliştireceğini ileri sürüldü.

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Şirketler de kira göçüne katılıyor!

İstanbul ve büyük şehirlerde yükselen kiralar hem işletmeleri hem de çalışanları taşınmaya zorluyor.  İşe alımlarda daha önce lokasyon tercihi yapılırken, işletmeler artan maliyetlerle mücadele edebilmek için operasyonlarında adres değişikliğine gidiyor.

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Aleyna Tilki'nin Londra'da ödediği kira gündem oldu! 

Londra'ya yerleşen şarkıcı Aleyna Tilki, eşyalı evine ödediği kira ile gündem oldu.

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Aspendos Arena'nın kaldırılmamasını istiyor! 

Anadolu Ateşi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan, "Aspendos Arena'nın kurulu olduğu arazisinin sahibinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle kira görüşmelerinde tıkanma noktasına geldik. Onları da anlayışla karşılıyoruz, kendi arazileri. Arsa sahibi tarafından hiçbir önerimize olumlu yaklaşılmadı" dedi...

Almanya'da yüksek kira, göçe zorluyor!

Almanya’da büyük şehirlerde yaşayan, yüksek kira yükünden kurtulmak isteyenler, yaşadıkları bölgeleri terk edip kiraların düştüğü yerleşim merkezlerine taşınıyorlar. 

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

2016, 2017, 2018 yıllarındakitüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge İstanbul oldu...

kira göçü Haberi

kira göçü

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan kira göçleri tatil cennetlerinde yüzde 300'leri bulan kira artışları nedeniyle giderek artıyor. Kiraların 6 bin liradan 50 bin liraya kadar geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterdiği Bodrum'dan kaçış için yaz tatilinde tayin isteyen öğretmenlerin yüzde 30'u ilçeden adeta kaçtı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde, öğretmen açığı baş gösterirken kalanların bir kısmının da yüksek kiralar nedeniyle farklı sektörlere yöneldiği ifade edildi. Okullarda azalan sınıfların birleştirildiği ve kalan öğretmenlerin ise istenmeyen görevlendirmelerle karı karşıya kaldığı ifade edilirken "barınamıyoruz ve geçinemiyoruz" diyen öğretmenler lojman ve yüzde 50 indirimli ulaşım imkanı istiyor.

Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, yüzde 300 artan kiralar nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğretmenlerin yüzde 30'unun ilçeden ayrıldığını söyledi. Bodrum'daki öğretmenlerin yüzde 80’inin geçtiğimiz haziran ayında...