27 / 04 / 2024

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?



Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı.

Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar yoğunluğu daha az ve daha ucuz şehirlere hızla akın ederken, bir zamanlar moda halini alan 1+1 ve 1+0 evler de yaşam koşulları nedeniyle zorunluluktan dolayı çok tercih edilir hale geldi.

Enflasyonla birlikte artan konut fiyatları ve kiralar, önemli sayıda insanın çok daha küçük şehirlere göç etmesine yol açtı.

Konuyla ilgili konuşan uzmanlar, büyük şehirlerde yaşayanların yüzde 15 ila yüzde 28’inin muhtemelen daha küçük şehirlere doğru taşınma gerçekleştireceği görüşünde.

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Konuyla ilgili Marketing Turkey’in haberine göre, enflasyonla birlikte tırmanışa geçen kira fiyatları beraberinde büyük bir zorunlu göçü de getirdi.

İşte bu zorunlu göç nedeniyle İstanbul’da yaşayanlar Sakarya ve Çanakkale’ye göçerken, Ankara’nın alternatifi ise Bolu ve Konya oldu.

Pandemi döneminde başlayan uzaktan çalışma uygulamasının da etkisiyle, yazlıklarda yıl boyu yaşamayı seçenlerin sayısı da arttı.

Büyük şehirlerdeki yüksek kiralardan kaçanların, daha az nüfuslu ve nispeten daha ucuz illere yönelmesiyle, yaşam kalitesi yüksek şehirlerin hem markalı konut projelerini, hem de yatırımcıları çekeceği öngörülürken, önümüzdeki beş sene için ekonomik büyüme ve gözde gayrimenkuller için daha fazla değer artışı sağlayacağı da tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön