18 / 05 / 2024

kira için banka hesabı

kira için banka hesabı

2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Peki bankada kira hesabı nasıl açılır?

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Harcamalarımızın 3'te 2'sini konut ve kira için yapıyoruz!

2017 yılındaki durumu gösteren verilere göre Türk halkı harcamasının neredeyse üçte ikisini konut ve kira (yüzde 24.7) için yapıyor...

Katılım Varlık Kiralama'dan kira sertifikası ihracı için başvuru!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için başvuru yaptı..

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için onay bekliyor!

TF Varlık Kiralama,  200 milyon TL tutarlı, fazla talep gelmesi durumunda ek satış ile halka arz tutarı 250 milyon TL tutarına kadar artırılabilecek, 178 gün vadeli kira sertifikası ihracı için onay bekliyor. 

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı..

Vakıf Finansal Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Vakıf Finansal Kiralama tarafından 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için SPK'na başvuruda bulunuldu. 

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

TF Varlık Kirama kira sertifikası ihracı için başvuru yapacak!

TF Varlık Kirama, 350 milyon dolar ile 450 milyon dolar arası tutarda, 5 yıl veya üzeri vadede yurt dışında satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve bu ihraç tavanına ilişkin olarak gerekli izinlerin alınması için başvuru yapacak...

Halk GYO kira sertifikası ihracı için Halk Yatırım'ı yetkilendirdi!

Halk GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ihraç tavanına ilişkin bildirim yayınladı. Halk GYO kira sertifikası ihracı için Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'yi yetkilendirdi.

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için kanun teklifi verildi!

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için verilen Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için görüşmeler komisyonda devam ediyor..

Bahçeşehir AVM'de aylık 4 bin TL kira için imzalar atıldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Bahçeşehir AVM'de aylık 4 bin TL kira için anlaşma sağlandı.

AVM'lerde kira fiyatları esnaf için yüksek!

Bir yıl önce çıkan yasaya göre AVM’lerde 10 bin civarında esnafın bulunması gerekiyor. Ancak AVM'lerde kira fiyatları esnaf için yüksek.

Kira gelir beyannameleri için son gün 27 Mart!

30 bin liranın üzerinde kira geliri olan mükellefler için 27 Mart'a kadar beyanname vermek için gerekiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, mal sahibi adına yatırılan tüm kiraların sistemde hazır olarak yer aldığını belirtti.

kira için banka hesabı Haberi

kira için banka hesabı

Kira hesabı nasıl açılır?

29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor.


Tebliğ, 500 TL ve üzeri mesken kiralamalarını kapsıyor. Bu bedelin altında kira bedeli elde eden mesken sahipleri, kirayı elden temin edebiliyor. Bankaya yatırılması gereken kiraların eski usulde olduğu gibi, bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi ceza kesilmesini gerektiriyor. 


500 lira ve üstündeki konut kira bedeli ödemelerinin elden ödendiğinin tespiti halinde, mal sahibine 250 liradan az olmamak üzere kira bedelinin ‘yüzde 5’i oranında özel usulsüzlük cezası kesiliyor. 


İşyeri kiralarının bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi halinde ise hem kiracıya hem mal sahibine özel usulsüzlük cezası kesilmesi gerekiyor. Kesilecek cezanın en az tutarı, kiracının defter tutma durumuna...