27 / 04 / 2024

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhuttin Taşdoğan, 2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımlarına ilişkin soru önergesini yayınladı. Taşdoğan, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhuttin Taşdoğan'ın soruları:
1- 2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için bankalarca kullandırılan kredi kullanan kişi sayısı ne kadardır?
2- 2019 yılında kentsel dönüşüm için kira yardımı alan kişi sayısı kaçtır?
3- Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze kaldığımız bu günlerde 2019 yılı verileri de dikkate alınarak kentsel dönüşümü desteklemek için banka kredilerinin destek oranlarını artırma planınız var mıdır? Banka kredilerinin kullanım kolaylıkları ve sğrecin hızla sonuçlanmasını sağlayacak tedbir ve düzenlemeler planlanmış mıdır?
4- Kentsel dönüşümü desteklemek ve teşvik etmek amacıyla getirilmiş vergi ve harçların muafiyeti sonrası belediyelerin bağış adı altında aldığı bilinmekte olan ücretlerin engellenmesine yönelik tedbir veya düzenleme planlanmakta mıdır?


Geri Dön