27 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...



AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe mega kent İstanbul'da yaşanan kentsel dönüşüm süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Osman Nuri Kabaktepe yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi.

İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklamaları...

İstanbul da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!


DÖNÜŞÜMÜ DURDURMAK İÇİN 1500 DAVA AÇTILAR


AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, kentsel dönüşüm projelerine karşı duruşunu anlattı. 

Yaptığı açıklamada "CHP'nin zihniyeti yapılan işi engelleme üzerine kurulmuştur" diyen Osman Nuri Kabaktepe "İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ve onlarla aynı düzlemde çalışan kurumların dava sayısı  bin 500. Yalnızca belediyelerin açtığı dava 40'ın üzerinde" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DESTEKLER AÇIKLANDI

Mega kent İstanbul'da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar da geçtiğimiz günlerde tek tek açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla geçtiğimiz günlerdeki 32469 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan söz konusu karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin  Türk Lirası'na kadar da kredi sağlanacak. Ayrıca İş yerleri için ise 350 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 350 bin Türk Lirası'na kadar da kredi desteği verilecek.

Yine Resmi Gazete'de yayımlanan kararda paylaşılan bilgilere göre ayrıca hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin liraya ve diğer her bir iş yeri için de 700 bin liraya kadar da kredi imkanı sunulacak.

Söz konusu bu karara göre, riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek olan projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı ya da inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi gibi hallerde hibe ve kredi desteğinden faydalanılamayacak.

 

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!


Geri Dön