02 / 05 / 2024

kira ihbar hattı

kira ihbar hattı

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre konut ve işyeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren ancak beyanda bulunmayan mal sahipleri kira ihbar formu ile ihbar ediliyor...

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı fırsatçılara göz açtırmayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bazı ürünlerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin şikayetleri almak üzere "VİMER-189" ihbar hattında uzman bir ekip görevlendirdi.

Fuat Oktay: İstanbul'da hasarlı bina sayısı 473!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısı 473'tür. Bunların çoğunluğu, basit ölçekte duvarında çatlaklar oluşan binalar" diye konuştu. 

Samsun'da emlak korsanına karşı mücadele başladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlak piyasasındaki dengesizliğin sebebinin 'korsan' emlakçılar olduğunu ifade ederek 'Korsan emlakçılara ve ayakçılara savaş açtık. Vatandaşlar bu kişileri ihbar hattımıza bildirsin' diye açıklama yaptı. 

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

‘Kaçak müteahhit’ ihbar hattı kuruldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ‘WhatsApp İhbar Hattı’ kurdu

Kaçak müteahhit ihbar hattı kuruluyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde sayıları gün geçtikçe artan ve hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ihbar hattını hayata geçirmek için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet!

Kira geliri elde eden ancak kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Peki, kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet nasıl yapılır?

kira ihbar hattı Haberi

kira ihbar hattı

Kira ihbar formu!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahiplerinin kira geliri beyanında bulunması ve akabinde vergi borcunu ödemesi gerekiyor.


Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; kira beyanında bulunmayan ve kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Gelir İdaresine yapılacak kira ihbar formu aşağıda yer alıyor.


Kira ihbar form örneği:


İHBAR EDEN KİŞİ

T.C. Kimlik No

Telefon

E-Posta


İHBAR EDİLEN KİŞİ

Ad 

Soyad 

T.C. Kimlik No

İl 

İlçe 

Kira Geliri Elde Edilen Adres 

Aylık Kira Tutarı

Açıklama



Kira geliri vergisi...