10 / 05 / 2024

kira indirim

kira indirim

Tavan yapan kira ve konut fiyatlarına çözüm arayan iktidar kabine toplantısının ardından yeni formülünü açıkladı. Gelen şikayetlerin takip edildiğini belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fiyatların gerileyeceğini söyledi.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Kira tespit davalarında son dakika: Yüzde 10-20 oranında indirim yapılmalı!

Kira bedelini yeni rayiçlere göre uyarlamayı isteyen ev sahipleri kira tespit davalarına başvuruyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından kira tespit davaları ile ilgili önemli bir detayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Kirada indirim yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki kira anlaşmazlıklarına değindi. Peki kirada indirim yapılabilir mi? İşte ayrıntılar...

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor!

Dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ikinci yüzde 22 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor.

Avrasya GYO otobüs terminalleri kirasında yüzde 50 indirim yaptı!

Avrasya GYO Otogar İşletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş., Anadolu Terminal İşletmeleri A.Ş. ve Şimşir Turizm Terminal İşletmeciliği A.Ş. firmalarının aylık kira bedellerinde yüzde 50 indirim yaptı.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Manisa Yunusemre Belediyesi'nden kira indirim müjdesi!

Manisa'ya bağlı Yunusemre Belediyesi'nden kiracılarına müjde geldi. Belediye pandemi ile mücadele kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında kira ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacak. 

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Konya Selçuklu Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Konya Selçuklu Belediyesi, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kapalı oldukları dönemin kiralarını almadı. Belediye kalan 10 aylık kira ücretlerinde de indirim yaptı.

DHMİ'nin iptal ettiği kira tutarı 105 milyon TL oldu!

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Kovid-19 salgını sebebiyle ertelenen, iptal edilen ve indirim yapılan tutarlarla ilgili açıklamalarda bulundu. DHMİ, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kira bedellerine de yüzde 50 indirim yaptı. Buna göre iptal edilen kira tutarı da 105 milyon TL oldu...

kira indirim Haberi

kira indirim

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından yüksek kiralar ve Konut fiyatlarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıt verdi. 

"O da fiyatların geri gelmesine neden olacak, sistem oturacak" diyen Kurum, özetle şunları söyledi:

FİYATLAR GERİ GELECEK

"Gelen şikayetlerin takibini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte biz yapıyoruz. Suni bir artıştı hep bunu söylüyoruz. Arzda bir sıkıntı varsa bu sıkıntıyı giderecek süreci Cumhurbaşkanımız paylaştı. O da fiyatların geri gelmesine düşmesine neden olacak ve sistem oturacak.”

(Piyasada düşüş oldu mu) sorusuna cevap veren Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

“Maliyetlerin de orada etkisi var tabii. Demir ve çimento gibi ana maliyetler diyelim. Şu an bunlar geri geri geliyor. Hem dünyadaki tedarik zincirinin şartların oturmasıyla da alakalı bir durum. Ülkeler...