05 / 05 / 2024

kira kontrat çeşitleri nelerdir

kira kontrat çeşitleri nelerdir

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kaça ayrılır, alt türleri nelerdir? Kaç çeşit kira akdi yapılabiliyor? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Kira akdi çeşitleri nelerdir?

Kira akdi çeşitleri nelerdir? Kaç şekilde kira akdi sağlanabiliyor, diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.

Kira kontratı için gerekli belgeler!

Ev veya işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında sözleşme yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı esasları..

Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralanması halinde kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl imzalanır? Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016 nelerdir?

Kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira kontratı örneği 2016!

Bir ev ya da işyeri kiralamak isteyen kimseler mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda sözleşme imzalayabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği 2016..

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratı yenileme işlemleri!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi dolduktan sonra kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı yenileme işlemleri nelerdir?

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

kira kontrat çeşitleri nelerdir Haberi

kira kontrat çeşitleri nelerdir

Kira akdi, kiracı ile kiralayan arasında kiralanan gayrimenkulün hangi bedel karşılığında olacağını belirten bir sözleşme çeşididir. Peki kira akdi kaça ayrılır?


Kira akdi, gelir getirmesi açısından, yazılı veya sözlü olmasından, süresi açısından, düzenleyenler bakımından ve fiyat açısından düzenlenme olarak 5'e ayrılır. Bu başlıklar altında alt türlere de ayrılabiliyor.


- Gelir getirmesi açısından yapılan kira akitlerinde, 2 çeşit akit mevcut. İlki adi kira akdi, bu akitte gelir getirmeyen taşınmazlar kiralanır. İkincisi hasılat kirası, bu kira akdinde de gelir getiren taşınmaz kiraya verilir.


- Yazılı veya sözlü kira akidlerine bakacak olursak, yazılı kira akidleri yazılı olarak yapılan ispat için faydalı olan bir akit çeşididir. Makbul olanı ise noterde yapılanıdır. Sözlü akitlerde ise ispat için öne sürülecek bir yazılı metin olmadığından böyle bir durum sözkonusu...