02 / 05 / 2024

kira kontratı ne zaman feshedilir

kira kontratı ne zaman feshedilir

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Peki, kira kontrat feshi nedenleri nelerdir? Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira kontratı yenilenmezse devam eder mi?

Kira kontratı yenilenmediğinde ne olur? Kira kontratı yenilenmezse devam eder mi? İşte merak edilen detaylar!

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratı geçerlilik şartları!

Kira kontratı imzalayan taraflar bazı haklara ve sorumluluklara da sahip oluyor. Bu haklar kiralama süresince devam ediyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı geçerlilik şartları nelerdir?

Kira kontratı feshi şartları!

Kira kontratı, kiralama anlaşmasına istinaden yapılıyor. Kontrat ancak kanunda belirtilen koşulların doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir? Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir?

Kira kontratı kuralları 2015!

Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte kira kontratı kuralları 2015..

Kira kontratı örneği dolu!

Ev ve işyeri kiralamalarında yapılan kira anlaşması için kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı yaparken bazı hususlara dikkat ediliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği dolu..

kira kontratı ne zaman feshedilir Haberi

kira kontratı ne zaman feshedilir

Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Belirsiz süreli kira kontratlarında taraflardan her biri yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebiliyor. 


Sözleşmede veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki fesih dönemi için geçerli oluyor.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her...