01 / 05 / 2024

kira kontratına neler yapılır

kira kontratına neler yapılır

Kira kontratı taraflar arasında imzalanabileceği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Peki kiracı kira kontratına neler yazmalı? Ev sahibi kira kontratına neler yazmalı? Kira kontratına neler yazılmalı? İşte yanıtı..

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kuveyt Türk altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek!

Kuveyt Türk, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve bireysel yatırımcıların tasarruflarının kazanca dönüştürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki, söz konusu kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Konut ve kira harcamalarına en yüksek pay İstanbul'un!

TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı hanehalkı tüketim harcaması araştırmasına göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge TR1 İstanbul Bölgesi oldu

Altına dayalı kira sertifikasına yoğun ilgi!

Hazine tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılabilmesi ve finansman sağlanabilmesi adına geliştirilen altına dayalı kira sertifikasına yoğun ilgi var. 

Altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi 4 Ekim itibari ile başladı. Başvurular 6 Ekim'e kadar devam edecek. Peki, altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

kira kontratına neler yapılır Haberi

kira kontratına neler yapılır

Kira kontratına neler yazılmalı?

Kira kontratı taraflar arasında imzalanabileceği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Borçlar Kanununda; Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira kontratı, kiralama işlemlerinde tarafların birbirlerine karşı sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ile ev sahibinin imzaladığı kira kontratı ile; ev sahibi belirlenen süre içerisinde kiracısını evden çıkarmayacağına; kiracı ise bu süre içerisinde belirlenen kira bedelini ödeyeceğine ilişkin olarak sorumluluk yükleniyor.


Kira kontratına neler yazılmalı?

Söz konusu apartman dairesi kira kontratı kapsamında, kiralama süresine, kiralama bedeline, kira artış oranına ve taraflara ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki kiracı Kira kontratına neler yazmalı? Ev sahibi kira kontratına neler yazmalı?


Kira kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik...