28 / 04 / 2024

kira ödemeleri vergisi

kira ödemeleri vergisi

Kira ödemelerinde vergi kesintisi hakkında bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019!

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2019... 

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

Kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisinde ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisi 2. taksiti!

Kira gelir vergisi, gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Mart ayında ilk taksitleri ödenen 2017 yılı kira gelir vergisinin 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor..

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta!

Kira gelir vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibari ile başladı. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta kaldı..

kira ödemeleri vergisi Haberi

kira ödemeleri vergisi

Kira ödemelerinde vergi kesintisi!

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94. maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi bir diğer deyişle tevkifat yapmak zorunda oluyor. Söz konusu kişi, kurum ve kuruluşlar aşağıda sıralanıyor.


Madde 94

"Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya zırai işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler aşağıdaki bentlerde sayılan ödemeleri (avans olarak ödenenler dahil) nakden veya hesaben yaptıkları sırada, istihkak sahiplerinin gelir vergilerine mahsuben tevkifat yapmaya mecburdurlar."


Kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin...