29 / 04 / 2024

Kira sertifikası ne işe yarar

Kira sertifikası ne işe yarar

Hazine Müsteşarlığı tarafından geliştirilen "faize dayalı altın sertifikası" ve "kira getirisi sağlayan altına dayalı kira sertifikası" sistemi ile yastık altındaki altınlar değer kazandı. 

Kira sertifikası nasıl çalışır?

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliğinde yer alan hükümlere göre kira sertifikası nasıl çalışır? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Ziraat Katılım'ın kira sertifikası ihracı 19,2 milyar liraya ulaştı!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir yaptığı açıklamada, "Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği 61 adet kira sertifikası ihracı ile toplamda 19,2 milyar lira hacme ulaştı." dedi.

Aktif Bank’tan elektrik dağıtım sektörüne özel kira sertifikası!

Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı yaptı.

Ziraat Katılım 400 milyon lira kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Genel Müdür Yardımcısı Karakütük, "42. kira sertifikası ihracımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bugüne kadar kira sertifikası ihraçları ile temin edilen fonlama tutarı 8,9 milyar TL oldu" dedi...

Gençlik Parkı için kira sertifikası ihraç edilecek!

Ankara’nın tarihi simgelerinden olan Gençlik Parkı, Hazine Varlık Kiralama Şirketi’ne devredildi. Şirket, parkın kiralama gelirlerine karşılık kira sertifikası (sukuk) çıkarıp ihraç edecek.

Türkiye Finans'tan 800 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Uzun, "2019 başından itibaren kira sertifikası ihraçlarında toplamda yaklaşık 3,5 milyar lira değere ulaşan bankamız, sadece kendi portföyüne değil, katılım bankacılığı sektörünün ve Türkiye ekonomisinin gelişimine ivme kazandırdı" dedi...

Ziraat Katılım'dan 300 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Ziraat Katılım Genel Müdür Yardımcısı Karakütük, "Ziraat Katılım olarak 28'inci kira sertifikası ihracımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bugüne kadar kira sertifikası ihraçları ile temin edilen fonlama tutarı 4 milyar 154 milyon TL oldu" dedi...

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikası nihai getiri oranı ne kadar?

Bereket Varlık Kiralama'nın yurt içinde ihracını gerçekleştirecek olduğu kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 24,00 dönemsel getiri oranı yüzde 7,0356 olarak belirlendi...

TF Varlık Kiralama kira sertifikası getiri oranı ne kadar?

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikası nihai getiri oranı hakkında açıklama yaptı.

Ziraat Katılım 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Bankası 250 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını tamamladı. Banka  29 Mayıs 2015'ten bugüne kadar toplamda 2,45 milyar TL kira sertifikası ihraç etti...

Kuveyt Türk, 250 milyon liralık kira sertifikasını halka arz ediyor!

Kuveyt Türk, bu ay halka arz yoluyla ihraç edeceği 250 milyon lira değerindeki kira sertifikası için 7-9 Mayıs'ta talep toplamaya başlayacak. 

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası getiri ödemesi tamam!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtdışı kira sertifikası kupon ödemesi hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama 150 milyonluk kira sertifikası satacak!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikası ihraç onayı hakkında açıklama yaptı.

Kira sertifikasıyla 4,4 ton altın ekonomiye kazandırıldı!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ikinci ihraç döneminin tamamlandı. Başbakan Yardımcısı Şimşek,  "Geçen yıl gerçekleştirilmiş ilk ihraçla birlikte yaklaşık 4,4 ton altın ekonomiye kazandırılmıştır." dedi. 

Kira sertifikası ne işe yarar Haberi

Kira sertifikası ne işe yarar

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Hazine Müsteşarlığının Türkiye genelinde 81 ilde 2-27 Ekim tarihleri arasında başlattığı ve  44 Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla çıkardığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için 12 bin 800 vatandaş talepte bulunurken 370 milyon lira değerinde yaklaşık 2,5 ton altın yastık altından çıkarıldı ve değerlendirildi. 

Vatandaşların büyük bir kısmı altına dayalı kira sertifikasına ilgi gösterdi. Vatandaşların yüzde 54'ü altına dayalı kira sertifikası, yüzde 46'sı ise altın tahviline yatırım yaptı. 

Bu oranlardan yola çıkarak 6 bin 912 vatandaş, gayrimenkul alım satımına ve bunun kiralanmasına dayalı yatırım aracı olan 'altına dayalı kira sertifikası'nı seçti. Projeye kadın yatırımların ilgisi daha fazla oldu. 


Kira sertifikasının vatandaşa getirisi
Altına dayalı kira sertifikası, gayrimenkulün kiralanmasından elde edilen kira gelirini, payları oranında dağıtılıyor. Altına...