22 / 11 / 2024
fuzul

kira sözleşmesi cayma hakkı

kira sözleşmesi cayma hakkı

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki kira sözleşmesinden cayılır mı? Tarafların kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı ihtarnamesi dilekçesi!

Devre tatil sözleşmeleri, kurulmasından itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor. İşte devre tatil sözleşmesi cayma hakkı ihtarnamesi dilekçesi örneği..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlerde kira sözleşmesinin hangi durumlarda fesh edilebileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

kira sözleşmesi cayma hakkı Haberi

kira sözleşmesi cayma hakkı

Kira sözleşmesinden cayma hakkı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Süreli veya süresiz olarak yapılabilen kira sözleşmesinde, kiraya ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki kiralayan ve kiracı tarafından imzalanan kira sözleşmesinden cayılır mı? Kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?


Kanunda kira sözleşmesinden belli bir süre içerisinde cayılabilir gibi bir hüküm bulunmuyor. Ancak tarafların karşılıklı olarak anlaşması durumunda kira sözleşmesinden caymak mümkün olabiliyor. Ancak, taraflardan birinin istememesi halinde kanunda belirtilen haklı nedenlerin söz konusu olması durumunda sözleşme feshedilebiliyor.


Kira sözleşmesi feshi..

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira...