28 / 04 / 2024

kira süresinin bitiminde tahliye yapılır mı

kira süresinin bitiminde tahliye yapılır mı

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Kira sözleşmesine dair kiracıların sorduğu pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Kira sözleşmesi bitiminde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Milli Emlak'ta kira süresi 10 yılı aşamaz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Milli Emlak'ta kira süresinin 10 yılı aşamayacağını söyledi. 

Kira sözleşmesi ne zaman biter?

Türk Borçlar Kanunu'nun getirdiği yeniliklik kira sözleşmesinde de karşımıza çıkıyor. Kiracıya, kira sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanınıyor. 

Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Peki, dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Ev ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşme süresinin sona ermesi halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde zam nasıl yapılır?

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 31 Mart!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme süresi normal şartlarda bugün 25 Mart 2015 tarihinde sona erecekti. Ancak, kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 31 Mart oldu...

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyan verilerek vergi ödeniyor. Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart...

Kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az kaç gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor? İşte kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi..

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

kira süresinin bitiminde tahliye yapılır mı Haberi

kira süresinin bitiminde tahliye yapılır mı

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kiracı ve mal sahibi, aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor.


Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Sözleşme kapsamında, kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?


Yapıla kira kontratında açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Ancak taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi..

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça,...