20 / 05 / 2024

kira vergisinde mükellefiyet

kira vergisinde mükellefiyet

Kira gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?: Konut ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisine tabi tutuluyor...

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Emlak vergisinde müteselsil sorumluluk nedir?

Müteselsil sorumluluk, birden çok kimsenin, bir borcun veya zararın ödenmesinden, zincirleme olarak ve tek başına sorumlu olması oluyor. Peki, emlak vergisinde müteselsil sorumluluk nedir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ila tahliye eden hak sahipleri, Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

Kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlara talepleri doğrultusunda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alma şartları!

Kentsel dönüşümde verilen kira yardımlarının bazı koşulları 2015 yılı itibarıyla değiştirildi. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı alma şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapacaklardır. Peki, kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman verilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015...

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde riskli evini anlaşma yolu ile yıkan hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapıların hak sahipleri Bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşüm riskli binası yıkılan hak sahipleri Bakanlığın finansal desteklerinden faydalanabiliyor. Bir dilekçe ile kira yardımına müracaat edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi örneği...

kira vergisinde mükellefiyet Haberi

kira vergisinde mükellefiyet

Kira gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?

Konut ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi mükellefleri kimlerdir? Her kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri vergi öder mi?


Kira gelir vergisinin mükellefi, gayrimenkulünü her kiraya veren kişi olmuyor. Kira gelir vergisi için belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler, bu vergiyi ödüyor.


2014 kira gelir vergisi için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Buna göre 2013 yılı boyunce elde edilen kira gelirinin 3.200 TL'den yüksek olması durumunda kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vererek, vergi ödemesinde bulunması gerekiyor.


Kira vergisi ödeme zamanı..

Kira vergisi için beyannameler en geç 25 Mart tarihine kadar verilecek. İki eşit taksit halinde ödenebilen kira vergisinin ilk taksiti...