05 / 05 / 2024

kira yardımı 2018 şartları

kira yardımı 2018 şartları

DKY Başkanı Ali Dumankaya yılda 500 bin konutun yenilenmesi için, yeni yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Alan bazlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini de aktaran Ali Dumankaya “Bunun için 18 ay olan kira yardımları 36 aya çıkarılmalı” dedi.

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2018!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, başvuru koşullarını taşıyan kimselere veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2018 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018'de ne kadar?

Kentsel dönüşümde başvurusu onaylanan kimselere ödenecek aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2018'de ne kadar?

5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı 2018!

Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulan finansal destekler arasında kira yardımı bulunuyor. İşte 5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı 2018..

Maliklere ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı verilir?

Kentsel dönüşümde kira yardımı, başvurusu onaylanan maliklere 18 ay boyunca veriliyor. Peki, 2018'de maliklere ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı verilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan kimselere başvurmaları halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2018 veriliyor?

2018 kira yardımı artışı!

2018 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri belli oldu. Peki, 2018'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar arttı?

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2018!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 bedelleri açıklandı. Peki, bu sene İstanbul'da ne kadar kira yardımı yapılacak?

3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Kentsel dönüşüm 2018 yılı il bazlı kira yardımı tutarları açıklandı. Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu!

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu. Peki 2018'de İstanbul'da hak sahibine ödenecek kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar arttı?

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binasını anlaşma yolu ile yıkan malikler, Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımına başvurabiliyor. Peki 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

kira yardımı 2018 şartları Haberi

kira yardımı 2018 şartları


Yeni yasada kira yardımlarında ikamet şartının kaldırılarak, herkesin devletin vereceği kira yardımından faydalanabilmesi için çalışıldığını anlatan Ali Dumankaya, bu değişikliğin kentsel dönüşüme uzak duran firmalara teşvik niteliğinde olduğunun altını çizdi. Ali Dumankaya beklenen diğer „ düzenlemeleri şu şekilde sıraladı: "Yerli malzeme kullanımının da teşvik edilmesi gündemde. Maliklerin kendi aralarında yaşadıkları fikir ayrılıkları zaman zaman resmi süreçlerin ilerleyişini baltalayabiliyor. Maliklere iletilen tebligatların ulaşması ve maliklerin de tebligatlardaki yönlendirmelere uygun davranması sürecin hızlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple, e-tebligat modelinin gelmesini bekliyoruz. Bu sayede tebligata bağlı süreç daha hızlı şekilde çözülecek."

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması sebebiyle, İstanbul’da her yıl 200 bin, Anadolu illerinde ise her yıl 300 bin olmak...