05 / 05 / 2024

kira yardımı dilekçesi

kira yardımı dilekçesi

Kentsel dönüşüm kapsamında konut ve iş yerleri yıkılan kimseler için mümkünse geçici konut ve iş yeri tahsis ediliyor, mümkün değilse kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Elazığ'da 58 bina için acil kira yardımı bugün yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın Sivrice ilçesi meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımının, bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderileceğini bildirdi...

Kentsel dönüşümde kira yardımı endişesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için verilen kira yardımları yıl sonunda sona eriyor. TBMM gündemine taşınan konu kapsamında 10 bin kişinin mağdur olacağı iddia edildi.

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine kira yardımı yapılabilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Kira tespit dava dilekçesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek bedelin belirlenesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte kira tespit dava dilekçesi örneği..

Kira artışı davası dilekçesi örneği!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Kira artışı davası açmak için bir dilekçe ile birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı davası dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015 nasıl yazılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman verilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015...

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde riskli evini anlaşma yolu ile yıkan hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapıların hak sahipleri Bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015..

kira yardımı dilekçesi Haberi

kira yardımı dilekçesi

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

4 Ağustos 2012 tarihinde 28374 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor.


Kat malikleri, kentsel dönüşümden faydalandığı her gayrimenkulü için kira yardımı alabiliyor. Örneğin riskli alanda iki dairesi olan bir vatandaş söz konusu gayrimenkulleri için ayrı ayrı kira yardımı talep edebiliyor.


Kira yardımı başvuruları

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı için başvurular uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma; uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda ise, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğe yapılıyor.


Konu ile ilgili hükümler aşağıda...