29 / 04 / 2024

Kiracı bildirim süresi

Kiracı bildirim süresi

Kira kontratı, bildirim ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Kiracı, sözleşme süresi dolmadan ev sahibine bildirimde bulunarak evden çıkabiliyor. Peki kiracı evden çıkacağını ne zaman bildirir?

Kiracı bildirimi nasıl yapılır?

Kiracı ile ev sahibinin arasında imzalan kira sözleşmesi nasıl geçerliliğini kaybeder? Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi nasıl sona erdirilir? Kiracı bildirimi nasıl yapılır? Kiracı bildirimi süresi ne kadardır?

Kiracı bildirim süresi!

Konut ve çatılı işyeri kiraları sözleşmesi ile ilgili yasal hükümler 6098 sayılı yeni Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunda kiracı bildirim süresi madde 347' de açıklanıyor...

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

Kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar ile taşınmazını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Kira bedeli tespit davası süresi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira bedeli tespit davası süresi nedir?

Kiracı bildirim süresi Haberi

Kiracı bildirim süresi

Kiracı evden çıkacağını ne zaman bildirir?

Kira sözleşmesi, bildirim yolu ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Kiracı, sözleşme süresi dolmadan ev sahibine bildirimde bulunarak evden çıkabiliyor. Peki kiracı bildirimi ne zaman yapmak zorunda?


Borçlar Kanunu gereğince kiracı bildiriminin belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce yapılması gerekiyor. Aksi halde, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.


Ev sahibine yapılacak bildirimin yazılı olması gerekiyor. Aksi halde, tahliye bildirimi geçerli sayılmıyor.


Bildirim yoluyla

Genel olarak

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden...