30 / 04 / 2024

kiracı bildirimi

kiracı bildirimi

Kira kontratı, bildirim ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Kiracı, sözleşme süresi dolmadan ev sahibine bildirimde bulunarak evden çıkabiliyor. Peki kiracı evden çıkacağını ne zaman bildirir?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

Kira sözleşmesi mal sahibi ya da kiracı tarafından karşı tarafa yapılacak tahliye bildirimi ile sona erdirilebiliyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden çıkabilir mi? Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

10 yıllık kiracı tahliye bildirimi!

10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla kiracısını tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliye bildirimi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl olmalı?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yoluyla fesh edilebiliyor. Kiracı tahliye bildirimin geçerli olabilmesi için bazı özellikler taşıması gerekiyor. Peki, kiracı tahliye bildirimi nasıl olmalı?

Kiracı bildirimi nasıl yapılır?

Kiracı ile ev sahibinin arasında imzalan kira sözleşmesi nasıl geçerliliğini kaybeder? Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi nasıl sona erdirilir? Kiracı bildirimi nasıl yapılır? Kiracı bildirimi süresi ne kadardır?

10 yıllık kiracıya tahliye bildirimi!

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarını gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor. Peki, 10 yıllık kiracıya tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kiracı fesih bildirimi!

Borçlar Kanunu esaslarına göre, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler....

TOKİ Van Erciş kiracı kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Van Erciş'teki depremzedeler için kiralamaya çıkarılan konutların kura çekilişi gerçekleşti. TOKİ Van Erciş kiracı kura listesi bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kiracıyı çıkarma yolları!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak bu kiralama işlemine son vermek istediğinizi farz edelim. Kiracıyı çıkarma yolları nelerdir, diye merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

10 yılı dolduran kiracılar 3 ay önce bildirimde bulunarak çıkarılabilecek!

Yeni düzenleme ile birlikte mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracıları 3 ay önceden bildirimde bulunması halinde gerekçe göstermeden çıkarabilecek...

Van TOKİ kiracı sonuçları!

Van Valiliği ve AFAD tarafından kiralanan TOKİ Van projesinin kuraları bugün çekiliyor. Van TOKİ kiracı sonuçları bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

kiracı bildirimi Haberi

kiracı bildirimi

Kiracı evden çıkacağını ne zaman bildirir?

Kira sözleşmesi, bildirim yolu ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Kiracı, sözleşme süresi dolmadan ev sahibine bildirimde bulunarak evden çıkabiliyor. Peki kiracı bildirimi ne zaman yapmak zorunda?


Borçlar Kanunu gereğince kiracı bildiriminin belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce yapılması gerekiyor. Aksi halde, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.


Ev sahibine yapılacak bildirimin yazılı olması gerekiyor. Aksi halde, tahliye bildirimi geçerli sayılmıyor.


Bildirim yoluyla

Genel olarak

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden...