25 / 08 / 2024

Kiracı iken evin satılması

Kiracı iken evin satılması

Kiracı iken evin satılması durumunda yeni ev sahibi, kiracıyı evden çıkarabilir mi? Kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir? İşte kira hukukunda yeni ev sahibi ve kiracı hakları...

Ankara'da 30 bin TL'lik evde 6 bin TL'ye oturan kiracı evi rehin aldı! Acil çözüm lazım...

Ankara'nın merkezinde 6 bin liraya kiraya oturan kiracı ev sahibini mağdur etti. Kira değeri 30 bin lira olan evin sahibi, kiracısının evinden çıkmadığını söyleyerek acil çözüm istedi...

Ev sahibi ile iki yıllık kira sözleşmesi yapan kiracı vicdanına yenik düştü! Yüzde 25 kira artışı az!

Geçen sene tuttuğu evin sözleşmesini iki yıllığına ve 'birinci yılın sonunda yüzde 25 zam' maddesi koyan kiracı vicdanına yenik düştü. Siz olsanız yüzde kaç zam yapardınız?

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

7 aydır kiraya verilemeyen evin kirası 21 bin TL'den 30 bin TL'ye çıktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, 7 aydır kiraya verilemeyen evin fiyatının 21 bin TL'den 30 bin TL'ye yükseltilmesi tepki çekti. İşte 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcının X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Kiracılar aman dikkat! Ev tahliye edildiği halde bunu yapmayan kira ödemeye devam edecek!

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalayan kira sözleşmesinde bazı kiracıların bile bilmediği ayrıntılar kiracıları zor duruma sokabiliyor. Bunlardan biri de tahliye edilen evin anahtarı konusu. 

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2021 Ocak'ta 1.000 TL olan evin kirası şimdi 8 bin 300 TL olacaktı! Yüzde 25 zam sınırı bir fiyasko oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili bir hesaplama yapıldı ve yüzde 25 zam sınırı olmasaydı 1.000 TL'lik evin kirası, BETAM oranı ile artırılsaydı 8.300 TL olacaktı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracı iken evin satılması Haberi

Kiracı iken evin satılması

Kiracı iken evin satılması!

Kiracı iken evin satılması, pek çok kiracının başına gelen durumlardan biri. Satılan evdeki kiracının durumu ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Kanuna göre, yeni ev sahibi kiracıya çık derse ne olur;? Evin yeni sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracısı olan evi satılması halinde, yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olması durumunda evin tahliyesini talep edebiliyor. Ancak yeni ev sahibinin bu durumu kanıtlaması gerekiyor. Yani; yeni ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde bir başka meskeni olmaması gerekiyor. 


Buna karşın ev sahibi sözleşme süresi bitmeden 1 ay önce ihtarname çekmezse kira kontrat yenilenmiş sayılıyor.


Yeni malikin gereksinimi ile ilgili kanun esasları aşağıda sıralanıyor:


Yeni malikin gereksinimi durumu...

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya...