06 / 05 / 2024

kiracı tahliye koşulları

kiracı tahliye koşulları

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

10 yıllık kiracı tahliye bildirimi!

10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla kiracısını tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliye bildirimi..

İşyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, işyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine sağlanan destekler arasında kredi de bulunuyor. Krediyi anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye eden kimseler alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı genel koşulları!

Anlaşma ile tahliye edilen riskli yapılardaki hak sahiplerine sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı bulunuyor. Peki, kira yardımı nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı genel koşulları...

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartları ve sürenin kesin olarak belirlendiği belgeye kiracı tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları nelerdir?

Ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Kiracı, ancak kanunda belirtilen haklı tahliye nedenlerinin var olması durumunda ve karşılıklı anlaşma yapılması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kanuna göre ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Kira kontratı genel koşullar nelerdir?

Kira kontratı kapsamında öncelikle, kiralayan ve kiracıya ait kimlik bilgilerine, kira süresi ve kira bedeli ile kiralanan taşınmazın adres bilgilerine yer veriliyor. Ayrıca sözleşmede yer alan kira kontratı genel koşullar nelerdir?

10 yılı dolduran kiracıya sebepsiz tahliye!

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren mal sahipleri 10 senelik kiracılarını sebepsiz tahliye edebilecek. İşte 10 yılı dolduran kiracıyı tahliye koşulları..

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Vaditepe ödeme koşulları! Yüzde 10 peşinatla 12 ay ödemesiz!

Vaditepe ödeme koşullar kapsamında yüzde 10 peşinatla 12 ay ödemesiz 120 aya kadar taksitlendirme seçeneği sunuluyor. Vaditepe Bahçeşehir Kiptaş daire fiyatları 250 bin 400 liradan başlıyor...

Evviva Nirvana ödeme koşulları!

Evviva Nirvana ödeme koşulları kapsamında banka kredisi kullanılarak veya firma bünyesinde sunulan ödeme seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Bahçeşehir Evviva Nirvana projesinin teslimleri Mayıs 2015' de gerçekleştirilecek.

Evora İstanbul Marmara ödeme koşulları!

Evora İstanbul Marmara ödeme koşulları kapsamında banka kredisi kullanılabiliyor. Evora İstanbul Konutlarında yer alan 41 metrekare stüdyo daireler minimum 96 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

kiracı tahliye koşulları Haberi

kiracı tahliye koşulları

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bu sorunun yanıtı 1 Temmuz 2014'e kadar "Hayır" iken; bu tarihten sonra ev sahipleri kiracılarını gerekçe göstermeden de çıkarabilecek. Ancak ev sahibinin gerekçe göstermeden kiracısını çıkarabilmesi için de bazı koşulların oluşmuş olması gerekiyor.


10 yıllık kiracı olma şartı..

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Borçlar Kanunu gereğince on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren,  herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


3 ay öncesinden bildirim şartı..

Ev sahibi, eğer 10 yıllık kiracısını gerekçe göstermeden çıkaracak ise bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunması zorunlu oluyor.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında...