29 / 04 / 2024

kiracı tahliye tebliği

kiracı tahliye tebliği

Kira hukuku ile ilgili yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre, 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren on yıllık kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebilecek. İşte kiracı tahliye kanunu esasları...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi önceden beyan edebiliyor. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2022...

Kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. Peki, tahliye taahhüdü nasıl hazırlanıyor? İşte kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021...

100 metrekarelik evde 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi!

İspanya’da 100 metrekarelik konutta 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi. Hayvan barınakları, yuvasız kalan kediler için yuva arayışına girdi.

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, '6 Nisan 2020’de kiracıya tebliğ olunan 30 günlük ödeme talepli ihtarname ile kiracıma 7 Nisan 2020’de tahliye davası açacaktım ancak bu tarih itibarıyla kesintiye uğradığı söylendi, tahliye davası açabilecek miyim? ' sorusunu yanıtladı.

Kiracı tahliye davası şartları!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası şartları nelerdir? Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir?

Konut ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi tarafından bazı durumlarda tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir? Kiracı tahliye davası nerede açılır?

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Avukatlık asgari ücret tarifesi tebliği!

Avukatlık asgari ücret tarifesi genel hükümler tebliği 21 Aralık 2015 tarihinde 29569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kira tespiti ve tahliye davaları için ödenecek avukatlık bedelleri de belirleniyor..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara bazı nedenlerden dolayı tahliye ihtarnamesi gönderilebiliyor. İhtarnamenin içeriği tahliye nedenine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İşte kiracı tahliye ihtarname örnekleri..

kiracı tahliye tebliği Haberi

kiracı tahliye tebliği

Kiracı tahliye kanunu!

Kira hukuku ile ilgili yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kiracı tahliye mevzuatı hükümlerine göre, 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren on yıllık kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebilecek. 


Kirada on senesi dolmayan kiracılar için tahliye nedenleri ise kanunda şu şekilde sıralanıyor:


Borçlar Kanunu:

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli...