18 / 05 / 2024

Kiracı teslim yapmadan çıkarsa

Kiracı teslim yapmadan çıkarsa

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında 'Tebligatın çeşitli yolları var' başlığını ele alıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde artış yapmadan kirasını ödeyen kiracıya ihtar gönderilip gönderilemeyeceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda yeni dönem başlıyor! Bunu yapmadan dava açamayacaksınız!

Artan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalara arabulucu şartı gelecek. Taraflar, dava açmadan hemen önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamaz ise mahkeme yoluna gidilecek. Direkt olarak mahkemeye dava açılması halinde ise davaların reddine karar verilecek. İşte detaylar…

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Kiracı ve mal sahibi kiralama döneminin başında sözleşme imzaladığı gibi, sözleşme sonunda da teslim tutanağı imzalayabiliyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Ödemesini yapmayan kiracıya en az kaç gün süre verilmeli?

Ev sahibinin ödemesini geciktiren kiracının kontratını feshetme hakkı bulunuyor. Ancak bunu yapmadan önce kiracıya belli bir süre tanınması gerekiyor. Peki kirasını ödemeyen kiracıya yasaya göre ne kadar süre tanınıyor?

Kiracı evi boşaltırken anahtarı kime teslim etmeli?

Evi boşaltan kiracınız anahtarı size değil emlakçıya teslim etti. Bu, kira sözleşmesinin feshi anlamına geliyor mu? Yanıtı hayır. Kiracılar, bu noktada dikkat. Anahtar kiralayana yani mülk sahibine teslim edilmedikçe kira sözleşmesi feshedilmiş sayılmıyor.

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

Çerkezköy Velia Port ne zaman teslim?

Toplam 320 adet daireden meydana gelen Çerkezköy Velia Port'ta yatırımcıya özel kiracı veya yüzde 25 pirim garantisi sağlanıyor. Peki, Çerkezköy Velia Port ne zaman teslim?

Kiracı teslim tesellüm tutanağı!

Kira sözleşmesinin feshinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim ettiğine dair imzaladıkları belge kiracı teslim tesellüm tutanağı oluyor. İşte kiracı teslim tesellüm tutanağı örneği..

Kiracı anahtar teslim etmezse ne yapılır?

Kira sözleşme süresinin sona ermesi ya da karşılıklı tahliye anlaşması yapılarak, kiracının evi boşaltması durumunda kiracının anahtarı mal sahibine teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtar teslim etmezse ne yapılır?

Kiracı teslim yapmadan çıkarsa Haberi

Kiracı teslim yapmadan çıkarsa

Üç ay önce dükkanımı kiraya verdim. Kiracı iki ay kaldı, iki ayın sonunda bana teslim etmeden dükkanı boşalttı gitti. Tabii kiraları da ödemedi. Kendisine icradan tebligat gönderdim, dükkan boş olduğu için tebligat geri geldi. Bu tebligatın yapılmasını nasıl sağlarım? • N.O. 



İşlemlerin devam edebilmesi için borçluya tebligatın yapılmış olması gerekir. Bunun için özel bir kanun vardır: Tebligat Kanunu. Buna göre; karşı tarafa tebligat yapılır. Sizinki gibi bir olayda akla gelen birkaç husus vardır. Birincisi, hazır kira sözleşmelerinin birinci sayfasında kiralanan yerin adresi yazıldığı gibi kiracının ikametgah adresinin yazıldığı bir bölüm daha vardır. Buraya kiracının ikametgah adresi yazıldı ise bu adrese tebligat yapılabilir. Mühim olan tebligatın muhatabın eline geçmesidir. Yeni kira sözleşmesi yapacak olanlara da burada bir tavsiyede bulunmuş olayım. Kiracının...