26 / 06 / 2024

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?



Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Binlerce ev sahibi yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olduğunu belirtirken, kiracılarını tahliye eden ev sahipleri ise kötü bir sürprizle karşılaşıyor. 

Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların yaşadığı anlaşmazlıklar sosyal medyada sık sık dile getirilirken, mağdur bir ev sahibinden yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Mağdur bir ev sahibi https://x.com/kiracimagduru X sosyal medya hesabı https://x.com/kiracimagduru üzerinden teslim aldığı evini paylaştı. Evin son hali ağızları açık bırakırken, mağdur ev sahibi de sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Mağdur ev sahibinin paylaşımı şu şekilde:

Buyurun zayıf kiracı, yüzde 25in ve uzun yargılama sürecinin sonuçları. Hanginiz evini böyle teslim almak ister. Emeklerimiz çöp. Kira 1500 TL. Daha fazla sebep olmayın. Günahı hepinizin boynuna!!

2013 yılında kiraya verdiğimiz dairemizin, 2022 ekim ayından itibaren de bu zamana kadar 1500 TL kira veren kiracıyı 2023 eylül ayında mahkemeye verdim. Evlilik nedenini gerekçe göstererek mahkemeyi istinafa kapalı bir şekilde kazandık. Mahkemeyi kazanmamıza rağmen evden çıkmadılar, icra işlemleri başlatıldı ancak icra tahliyesinden bir gün önce evi bize yaşanmayacak şekilde kendi çöp eşyalarını da bırakarak kaçtılar. Sayaçlar bizim üzerimize olduğu için ödenmemiş elektrik, doğalgaz faturası ve ödenmeyen 1 aylık kira bedeli mevcut.
Böyle bir durumda kim mağdur ? Ev sahibi mi kiracı mı ?


 

Mağdur ev sahibinin paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

 

 

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Ankara'daki dev ihale sonuçlandı! En yüksek teklifi 7.5 milyar TL ile Gamador İnşaat verdi!

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!


Geri Dön