23 / 11 / 2024
fuzul

Kiracı varken ev satılırsa ne olur

Kiracı varken ev satılırsa ne olur

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki ilişkilere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gerğince taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Peki, kiracı varken ev satılır mı?

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracı varken ev gösterilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısı içindeyken evi satma hakkı da saklı bulunuyor. Peki, satış sürecinde evin içinde kiracı varken ev gösterilir mi? Ev ne zaman alıcıya gösterilebilir? İşte yanıtı..

Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Tahliye taahhüdü veren kiracının beyan ettiği tarihte evi boşaltması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur? Tahliye taahhütnamesi varken çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıyken ev satılırsa ne olur?

Mesken kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiracı varken de evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur?

Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Bir ev satın aldığınızı ancak içinde kiracının olduğunu düşünelim. Sizin de bu eve ihtiyacınız varken kiracı çıkmıyor ve "Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Taşınmaz kiralamalarında kullanım hakkı kiracıda olan eve kimin gelip kimin gelmeyeceğine kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Kiracı varken ev satılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki ilişkilere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gerğince taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Peki, kiracı varken ev satılır mı?

Kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Ev sahibinin, evin içinde kiracısı varken evini satılığa çıkarma gibi bir hakkı bulunuyor. Kiracı içindeyken bu konutu almak isteyenler ise, evi görme talebinde bulunuyor. Bu noktada kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Kiracı varken ev satılırsa ne olur Haberi

Kiracı varken ev satılırsa ne olur

Kiracı varken ev satılır mı?

Borçlar Kanunu hükümlerine göre taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Kira sözleşmesi  kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Kiradayken evin satılması halinde yeni ev sahibine tanınan haklar, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kira sözleşmesi satış olsa bile aynen devam ediyor.


MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;


1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre...