28 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Tahliye taahhüdü veren kiracının beyan ettiği tarihte evi boşaltması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur? Tahliye taahhütnamesi varken çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?



Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kendi istediği zaman tahliye edilemiyor. Ancak kiracı tahliye taahhütnamesi vererek taşınmazdan çıkacağı tarihi bildirebiliyor.


Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor.  


Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek taşınmazdan çıkacağı tarihi bildirebiliyor. Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor.  


Tahliye taahhütnamesi örneği:


..............  MAHKEMESİNE


DAVACI             :

VEKİLİ             :

DAVALI             :

KONU               : Tahliye Taahhütnamesine Dayalı Tahliye İstemi.



AÇIKLAMALAR        :


1-)  Davalı …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta halen aylık .... TL. kira ödemektedir.


2-) Davalı ile müvekkilim, …/…/… tarihli kira sözleşmesini imzaladıktan  sonra, …/…/… tarihinde birlikte notere giderek bir tahliye taahhütnamesi imzalamışlar ve bu taahhütname gereğince davalı …/…/… tarihinde tam ve eksiksiz olarak kiralananı tahliye ederek müvekkilime teslim edeceğini kabul ve taahhüt etmiştir.


3-)  Ancak davalı, …/…/… tarihinde, tahliye taahhütnamesine rağmen kiralananı tahliye etmediği gibi, çekilen ihtarnameye de cevap vermemiştir. Bu nedenle hakkında icra takibi de başlatılan davalının, kiralananı tahliyesi için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.


HUKUKİ NEDENLER   : 2004 S. K. m. 269/b, 818 S. K. m. 250 ve ilgili mevzuat.



HUKUKİ DELİLLER    : …/…/… tarihli kira sözleşmesi, …/…/… tarihli tahliye taahhütnamesi, … İcra Müdürlüğünün …/… E. numaralı takip dosyası, tapu kayıtları,  tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM     : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalının kiracı olarak oturmakta olduğu yukarıda belirtilen adreste bulunan daireyi tahliyesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…



Davacı Vekili

Av.


Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen evi boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  



Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön