02 / 05 / 2024

kiracılar kanunu 2014

kiracılar kanunu 2014

Yeni Kiracılar hakkında kanun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kiracılar kanunu kapsamında, kira sözleşmesine ve kiracı haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor. İşte kiracının korunması hakkında kanun...

İş yeri kiracıları dikkat! Yeni düzenleme devrede!

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’ndaki beş önemli madde konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli sayılacak. Kira sözleşmelerinde bulunan ve ödeme güçlüğü çeken kiracıları zor durumda bırakan düzenlemeler bugünden itibaren geçersiz olacak...

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.

TSKB GYO'nun AVM'lerinde kiracıların faaliyetleri durdu!

TSKB GYO, Alışveriş Merkezi ve Otel çalışanlarını, ziyaretçilerini ve kiracılarını kapsayan bir dizi önlem aldı. AVM içerisinde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurdu. 

Ankara'daki bazı AVM'lerden kiracılarına destek!

Panora ve Armada alışveriş merkezleri Kovid-19 salgınına karşı tedbir kapsamında Nisan 2020 sonuna kadar kiracılarından kira almayacağını duyurdu.

Tolgahan Sayışman ve Almeda Abazi kiracılarından kira almayacak!

Ezgi Mola’dan sonra ünlü çift Tolgahan Sayışman ve eşi Almeda Abazi de, kiracılarından kira almayacaklarını açıkladı...

Edirne Belediyesi, kiracılarından kira almayacak!

Edirne Belediyesi, faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan kiracılarından kira almayacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarının borçları 2 ay ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), koronavirüs ve salgın hastalıklara karşı alınan önlemler dahilinde ödeme güçlüğü çeken kiracılarının borçlarının 2 ay süre ile ertelediğini açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri ve kiracılar kira artış oranlarını merak ediyor. Peki 2020 Mart ayı kira artış oranları ne zaman belli olacak?

Ev sahiplerini de kiracıları da ilgilendiriyor!

Ev sahipleri ve kiracıların kira sözleşmelerini yaparken dikkat etmesi gerekiyor. Kira sözleşmeleri “Genel Koşullar” ve “Özel Koşullar” olmak üzere ikiye ayrılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Haklarınızı öğrenin!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşma ile her iki tarafın da hakları yasal olarak güvence altına alınıyor. Peki Borçlar Kanunu'na göre kiracı ve ev sahibi hakları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiracılar ev sahiplerine 60 milyar lira ödedi!

2002’den beri toplam 11,6 milyon daire satıldı. Kiracılar, 2018’de ev sahiplerine 60 milyar lira kira ödedi. Kiracıların en çok zorlandığı il açık ara farkla İstanbul oldu.

kiracılar kanunu 2014 Haberi

kiracılar kanunu 2014

Kiracılar hakkında kanun!

Kiracılar hakkında kanun olan 6098 sayılı Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında kira sözleşmesine ve kiracı haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor.


Kiracı kanunu 2014


BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. Bu...